Menu
De Boer: 'Ajax gezien dat ik wil zien'

De Boer: 'Ajax gezien dat ik wil zien'

In het honderdste Champions League-duel van Ajax mocht de ploeg weer aantreden tegen FC Barcelona. Na de stunt van vorig jaar hoopten alle Ajacieden op een herhaling. Het lukte niet, de Catalaanse ploeg won met 0-2. De Boer was teleurgesteld maar zag ook Ajax gezien dat hij graag wil zien.

De oud-speler van Barcelona stond voor de vierde keer tegenover zijn oude liefde en voor de tweede keer tegenover zijn vriend Luis Enrique met wie hij nog in hetzelfde team speelde. Weer won Enrique, die zijn vriend een hart onder de riem stak: ,,Ik zie dat Frank de Boer goed werk aflevert bij Ajax. Hij boekt goede resultaten.”

De trainer van Barcelona gaf Ajax ook complimenten over het spel in het eerste half uur: ,,Ajax speelde goed pressie op de bal. Wij konden dat moeilijk bestrijden. In de tweede helft lukte dat beter.”

De Boer kon niet anders dan ook zeer tevreden zijn over de start van zijn ploeg. ,,Ik zag een Ajax dat ik graag wil zien, dat ik ook vorig jaar heb gezien. Met veel druk en veel voetbal. Het is jammer dat je jezelf niet beloont. Heb je het geluk aan je zijde dan hadden we nog een penalty gehad. Vooral in de eerste helft haalden we een heel goed niveau. Maar op dit niveau gaat het er om dat je fouten zoals Cillessen bij de eerste goal en Boilesen - die verrast wordt doordat hij de bal krijgt waaruit de tweede goal valt - niet meer maakt. Daarin moeten we een volgende stap maken.”

En Ajax kan meer stappen zetten, denkt De Boer die op de persconferentie aangaf dat hij er vanuit gaat volgend jaar ook nog trainer van Ajax te zijn. ,,We hebben geprobeerd onze huid zo duur mogelijk te verkopen. In de thuisduels tegen PSG en vandaag tegen Barcelona heb ik het Ajax gezien dat we willen zien. De volgende stap is dat we ook in uitwedstrijden de manier van spelen van de eerste helft laten zien. Dan kan je het verschil maken.”

Nu is overwinteren in de Champions League net als de voorgaande jaren niet gelukt. ,,Dat is jammer, maar als je potentiële Champions League-winnaars in je poule hebt met zoveel kwaliteit als PSG en Barcelona, dan weet je dat het moeilijk is.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst