Menu
De Boer: ‘Ajax is nieuwe cyclus goed gestart’

De Boer: ‘Ajax is nieuwe cyclus goed gestart’

Frank de Boer had reden tot tevredenheid na de uitoverwinning op Heracles Almelo. Ajax was een zaterdagavond lang de bovenliggende partij op het kunstgras. De twee Amsterdamse goals waren bovendien van een grote schoonheid. De koppositie blijft in Ajax-handen. ,,We hebben Heracles geen moment in zijn spel laten komen’’, constateerde De Boer na afloop content.

,,Deze uitslag stemt tevreden, al hadden we wel meer goals moeten maken’’, sprak De Boer tijdens de persconferentie in het Polman Stadion. De Amsterdammers sloegen de aanval op de koppositie overtuigend af. Heracles had vooraf slechts een punt achterstand op de koploper. Spits Anwar El Ghazi bracht de gasten al na veertien minuten op een winnend spoor. ,,Anwar heeft goed gespeeld. Hij is zeker een alternatief als spits’’, complimenteerde de trainer de maker van de openingsgoal.

Nemanja Gudelj bezorgde zijn ploeg halverwege de eerste helft een tweede treffer. De twee goals bleken uiteindelijk ruimschoots voldoende voor een overwinning. Heracles incasseerde na zes thuisoverwinningen de eerste zeperd in het vernieuwde Polman Stadion. De Boer: ,,Ik ben heel blij met alle goals.’’ Ajax revancheerde zich zaterdag voor de pijnlijke competitienederlaag tegen PSV van twee weken terug. ,,Zoiets knaagt toch. Dat verlies was een incident.’’ De Boer prees overigens ook Joël Veltman voor zijn puike en bijna foutloze wedstrijd.

Donderdag nieuw topduel

Veel tijd tot nadenken is er deze drukke voetbalweken niet bij voor de Ajacieden. Donderdag wacht alweer een nieuw topduel, ditmaal in het theater van de UEFA Europa League. In Istanbul wacht Robin van Persie met zijn ploeggenoten van Fenerbahçe. Na twee gelijke spelen wordt van de Nederlandse deelnemer een overwinning verwacht. Ajax’ spel in Almelo was tevredenstemmend. ,,Als we donderdag met dezelfde spirit spelen, maken we ook tegen Fenerbahçe een kans. Dan maak je altijd een kans.’’

Ajax is na de afgelopen interlandperiode goed begonnen aan een nieuwe reeks duels. ,,We hebben de eerste van vier zware uitduels nu gehad’’, besloot de Ajax-trainer. Drie dagen na Fenerbahçe lonkt een uitduel met Vitesse. Ook de Klassieker tegen Feyenoord komt dichterbij. ,,We speelden vandaag zeer geconcentreerd. Heracles zat in een flow, zeker na hun overwinning op PSV. Die flow wil je doorbreken. Daarvoor hebben we vooral Bel Hassani, Bruns en Weghorst goed kunnen elimineren. We hebben bovendien hard gewerkt. En uiteindelijk terecht gewonnen. We zijn een nieuwe cyclus goed gestart.’’

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst