Menu
De Boer: 'Anderlecht zit goed in elkaar'

De Boer: 'Anderlecht zit goed in elkaar'

De spelers van Anderlecht waren net op weg naar de bus, toen de spelers van Ajax zich meldden in het stadion van Anderlecht. Trainer Frank de Boer en Toby Alderweireld namen plaats achter de tafel en beantwoordden de vragen van vooral de Nederlandse journalisten. Na de persconferentie volgde een training.

,,We hebben een goede reis gehad”, leidde de trainer op verzoek zijn perspraatje in. De oefenmeester is met negentien man afgereisd en hij zal morgen bepalen welke speler plaats moet gaan nemen op de tribune. ,,Zoals het er nu naar uitziet is ook Gregory van der Wiel inzetbaar”, vertelde De Boer aan zijn toehoorders.

De man die voor zijn tweede Europese duel als trainer staat, vindt Anderlecht ‘een interessante’ tegenstander. ,,Ze zijn in goede vorm, spelen al een aantal jaar samen en dat zie je terug. Dit team zit hartstikke goed in elkaar. We weten dat het geen makkelijk duel wordt en het kan spoken in het Constant vanden Stock-stadion. Maar ik hoop niet dat dat morgen gaat gebeuren.”

Frank de Boer: ,,Anderlecht is in vorm en het team speelt al langer samen, dat zie je terug.'' Frank de Boer: ,,Anderlecht is in vorm en het team speelt al langer samen, dat zie je terug.''

De laatste ontmoeting tussen de Brusselse formatie en Ajax was in Amsterdam en werd door Ajax met 1-3 verloren. ,,Dat duel hebben we met de ploeg niet teruggezien, ik was er wel zelf bij en heb hem nog in het hoofd zitten. Met de ploeg hebben we juist de laatste wedstrijden van Anderlecht terug gezien. Zij hebben meer ervaring dan wij, omdat ze langer samenspelen. Maar als wij in goeden doen zijn, zijn we even ver als Anderlecht. We zullen het zwaar krijgen, maar als we ons eigen spel kunnen spelen, moeten we hier een goed resultaat kunnen weghalen.”

Toby Alderweireld werd door een Belgische journalist herinnert aan de eerste wedstrijd onder Frank de Boer, de recentste op Europees patform. ,,AC Milan was een voorbeeld zoals het moest, dus daar trek je je wel aan op.”
Na de persconferentie voegden De Boer en Alderweireld zich bij de spelers op het veld. Daar bereidden de mannen zich voor op de confrontatie van morgen. Met een rondo, een partij en een heerlijke afrondoefening op doel met prachtige goals van onder andere de Ajax-Belgen Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. Hopelijk is dat een voorteken voor de wedstrijd van donderdagavond.

Houd ook Ajax TV in de gaten voor meer exclusieve reportages vanuit Brussel rondom Anderlecht - Ajax!

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Na de persconferentie trainde Ajax in het Constant vanden Stock. Na de persconferentie trainde Ajax in het Constant vanden Stock.
Uitrekken en strekken op Belgische voetbalgrond. Uitrekken en strekken op Belgische voetbalgrond.
Toby Alderweireld volgt de bal bij een rondo. Toby Alderweireld volgt de bal bij een rondo.
Maarten Stekelenburg krijgt zijn vuisten achter de bal... Maarten Stekelenburg krijgt zijn vuisten achter de bal...
Frank de Boer doceert en legt Mounir El Hamdaoui uit wat hij verwacht. Frank de Boer doceert en legt Mounir El Hamdaoui uit wat hij verwacht.
André Ooijer viert een trainingszege uitbundig met Aras Özbiliz. André Ooijer viert een trainingszege uitbundig met Aras Özbiliz.
Siem de Jong is ook tijdens de training sterk aan de bal. Siem de Jong is ook tijdens de training sterk aan de bal.
Daley Blind liet bij het afronden van zich spreken met een fraai en doeltreffend schot. Daley Blind liet bij het afronden van zich spreken met een fraai en doeltreffend schot.