Menu
De Boer baalt van blessure El Hamdaoui

De Boer baalt van blessure El Hamdaoui

Frank de Boer kan donderdag in de bekerwedstrijd tegen NAC Breda nog geen beroep doen op Mounir El Hamdaoui. De Marokkaan trainde dinsdag weliswaar het grootste gedeelte van de training met de groep mee, maar moest woensdag opnieuw verstek laten gaan. Een tik tegen zijn knie heeft de aanvaller een nieuwe terugslag in zijn herstel bezorgd. Hij mist het duel met NAC, waar een plaats in de halve finale van de KNVB Beker op het spel staat.

Naast El Hamdaoui kan De Boer donderdagavond ook geen beroep doen op Dario Cvitanich. De Argentijn kampt met een kuitblessure die hij afgelopen zondag in de verloren uitwedstrijd tegen FC Utrecht opliep. Omdat ook Luis Suarez nog steeds ontbreekt, hij zit donderdag zijn laatste wedstrijd schorsing uit, is de spoeling in de punt van de aanval dun.

Een van de weinige spelers die momenteel zowel fit is als ook in de spits kan spelen is Siem de Jong. De Ajacied zat tijdens de persconferentie naast De Boer. Een mogelijke andere optie zou wellicht Geoffrey Castillion zijn, maar de spits van Jong Ajax is volgens de coach van Ajax nog niet klaar om de bij de selectie te zitten. ,,Geoffrey heeft pas net weer een wedstrijd met Jong Ajax gespeeld. Dat deed hij vrij goed, maar het is te weinig om nu al bij de selectie te komen. Hij is er lange tijd met een blessure uit geweest, dus zal nu eerst weer op het juiste niveau moeten komen.”

Luis Suarez zit donderdag tegen NAC zijn laatste duel schorsing uit. Luis Suarez zit donderdag tegen NAC zijn laatste duel schorsing uit.

Over het ontbreken van El Hamdaoui zei De Boer: ,,Als hij geen terugslag had gekregen zou hij zeker minuten hebben kunnen maken tegen NAC. Dinsdag heeft hij, net als zaterdag, driekwart van de training meegedaan. Dat hij nu als gevolg van de tik tegen zijn knie opnieuw ontbreekt is een streep door de rekening. Het is zonde, want we hadden hem goed kunnen gebruiken.” De Boer hoopt nu dat hij zondag, als Ajax NAC in competitieverband treft, weer over El Hamdaoui kan beschikken. ,,In ieder geval een invalbeurt. Maar het blijft afwachten.”

De Boer kwam ook nog even terug op de blamage tegen FC Utrecht. Het was zijn eerste officiële nederlaag als hoofdcoach van Ajax. Bovendien incasseerde hij zijn eerste drie tegengoals als eindverantwoordelijke van Ajax. Mede daardoor dreunde de 3-0 nederlaag ook woensdagmiddag nog even door. ,,Het was een gezamenlijke offday. Natuurlijk was Utrecht zondag goed, maar we hadden onder die druk uit kunnen komen. Dat het ons niet lukte kwam omdat we veel te veel balverlies leden. Daardoor zijn we nooit aan ons eigen spel toegekomen.”

Vanwege het ontbreken van de vele aanvallers heeft De Boer Jody Lukoki opnieuw bij de selectie gehaald. De rechtsbuiten maakte vorige week tijdens Ajax – Feyenoord zijn officiële debuut voor Ajax 1. Afgelopen weekend kwam hij weer ‘gewoon’ met de A1 in actie en behoorde hij niet tot de wedstrijdselectie voor het duel met FC Utrecht. Tegen NAC zit hij wel weer bij ‘de achttien’.

Ajax - NAC begint donderdag om 20:45 uur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

VAK410 bestaat woensdag precies 10 jaar. Na afloop ging een afvaardiging op de foto met de spelers. VAK410 bestaat woensdag precies 10 jaar. Na afloop ging een afvaardiging op de foto met de spelers.
Lorenzo Ebecilio showt het kado dat alle spelers van het jarige VAK410 kregen. Lorenzo Ebecilio showt het kado dat alle spelers van het jarige VAK410 kregen.