Menu
De Boer: 'Beter omgaan met kansen'

De Boer: 'Beter omgaan met kansen'

Frank de Boer reageerde vanzelfsprekend teleurgesteld op de 1-0-nederlaag tegen Dnipro. Toch zag de coach in Kiev ook aanknopingspunten om volgende week in de Amsterdam ArenA kwalificatie voor de kwartfinale van de UEFA Europa League veilig te stellen. ,,We kwamen er steeds doorheen, alleen de eindfase moet beter.”

De Boer baalde met name van de grote kansen die Ajax miste en doelde daarmee vooral op de mogelijkheden voor Thulani Serero (alleen voor de keeper) en Joël Veltman (kon vrij inschieten na een doorgekopte bal). ,,Daar moeten we volgende week sowieso beter mee omgaan”, aldus de hoofdcoach. Maar hij erkende ook dat Ajax meer had moeten brengen. ,,We kwamen er wel steeds goed doorheen, maar de laatste stap lukte vaak net niet. Ik had gehoopt op meer dreiging. Daarom paste ik ook een dubbele wissel toe. We wilden hier heel graag scoren. Ik verlies natuurlijk liever met 2-1 dan met 1-0.”

Het slechte veld hielp Ajax niet, zag De Boer. ,,Ik wist dat het moeilijk zou worden op zo’n veld. Het vertraagt het spel enorm en je moet steeds afwachten wat de bal doet. Toch vond ik dat het qua voetbal goed zat vandaag. We hadden controle, al vond ik ons ook soms slordig. Wij hadden het meeste balbezit, maar zij waren vaker gevaarlijk.”

Frank de Boer ziet nog genoeg mogelijkheden voor Ajax om de kwartfinales te halen. Binnen zijn spelersgroep heerst hetzelfde gevoel. Nick Viergever: ,,De opdracht is duidelijk: we moeten twee keer scoren. Ik denk dat we aardig hebben gevoetbald vandaag, al moeten we wel dwingender worden."

Viergever speelde donderdag zijn 40e Europese duel (32 x voor AZ, 8 x voor Ajax) en hoopt dat aantal dit seizoen flink uit te breiden. ,,We zijn nog volop in de race voor de volgende ronde. We moeten zorgen dat we Dnipro volgende week sneller stuk spelen. Het wordt volle bak in de ArenA. Dan vliegen we erop.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst