Menu
De Boer blij met teamprestatie

De Boer blij met teamprestatie

Trainer Frank de Boer was na de wedstrijd duidelijk in zijn nopjes met zijn spelers. ,,Drie dagen geleden zaten we nog ergens in de Oekraïne . Dan mogen we blij zijn dat we zo’n prestatie leveren.”

Met het opstellen van Daley Sinkgraven deed De Boer een uitstekende zet. De middenvelder was natuurlijk aanwezig en het mooie was dat ook het Heerenveen-publiek zijn acties bij tijd en wijlen met applaus beloonde. ,,Natuurlijk geeft het extra druk en spanning als een speler terugkeert naar zijn vorige werkgever. Maar goede spelers spelen dan juist hun beste wedstrijden.” Bovendien paste Sinkgraven uitstekend in het uitgedachte tactisch concept.

De Boer over de wedstrijd: ,,Ik heb een goed en fris Ajax gezien. Wij verwachtten een offensief Heerenveen dat veel druk naar voren zou geven. Daar hebben we rekening mee gehouden en daar zijn we goed doorheen gekomen. Wij hebben veel diepte kunnen geven zonder de bal en waren steeds dreigend. We hadden veel goede momenten en spelers die écht goed speelden. Natuurlijk waren er momenten dat Heerenveen op 2-2 had kunnen komen, omdat zij het geloof kregen na de 1-2. Ook in de tweede helft hadden ze goede momenten om de aansluitingstreffer te maken, maar wij pakten het goed op. De uitslag had hoger kunnen uitvallen dan 1-4. Drie dagen geleden zaten we nog in de Oekraïne en als je nu zo’n prestatie levert, mag je blij zijn.”

De Boer had voor zijn wedstrijdselectie Ricardo Kishna om disciplinaire redenen gepasseerd. De trainer wilde daar al te zwaar aan tillen: ,,Het was gewoon een discussie en zijn reactie was niet gepast. Daarom heb ik hem naast de selectie gezet. Maar morgen meldt hij zich gewoon weer op de club.”

Lovende woorden had de trainer nog over de achttienjarige Riechedly Bazoer die wederom een dijk van een wedstrijd speelde. ,,We zeiden het op de bank nog tegen elkaar. Het lijkt wel of daar een man van 27 jaar speelt, in plaats van een jongen van 18. Ik denk dat hij vandaag zijn beste wedstrijd heeft gespeeld.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees

De Boer: 'Veel spelers waren écht goed vandaag.' De Boer: 'Veel spelers waren écht goed vandaag.'