Menu
De Boer dankbaar op podium

De Boer dankbaar op podium

Trainer Frank de Boer greep de huldiging op het podium van het ArenaPark aan om zijn dank uit te spreken aan vele Ajacieden. Niet in de laatste plaats aan meer dan vijftigduizend fans die zich hadden verzameld voor het podium. ,,Dit kampioenschap is mede door jullie steun tot stand gekomen."

Drie kwartier na de jeugdteams het podium hadden verlaten, onder de klanken van de Ajax Marsch betraden de Ajacieden - zelf druk filmend en fotograferend - het podium en zagen zij de mensenmassa die speciaal voor hun waren gekomen. 'Kenneth in Oranje', zongen ze onder andere. Voor Bruno Silva, de onfortuinlijke Ajacied die zeer ernstig geblesseerd raakte en niet meer aan spelen toekwam, vroeg trainer Frank de Boer speciaal aandacht. ,,Je bent met heel andere gedachten naar Ajax gekomen. Dat het zo moet eindigen, vinden wij verschrikkelijk", stak De Boer zijn rechtsback een hart onder de riem. ,,Wij waarderen je enorm en wensen jou en je familie heel veel sterkte."

Toen brak de tijd aan voor Lorenzo Ebecilio om andere talenten als voetbalkwaliteiten te etaleren. Hij voerde solo en samen met Jody Lukoki tot hilariteit van de fans en medespelers een aardig dansshowtje op. Na het intermezzo nam De Boer publiekelijk afscheid van Jeroen Verhoeven: ,,Wij zijn jou erg dankbaar. Niet alleen voor je kwaliteiten op het veld, ook voor in de kleedkamer. Wij wensen je veel succes de komende jaren en laat zien wat een fantastische doelman je bent."

Mooie woorden voor Jeroen Verhoeven. Mooie woorden voor Jeroen Verhoeven.

De Boer was nog niet klaar met het vaarwel zeggen van enkele spelers. Ook André Ooijer, die vorig jaar had beloofd weer op een huldigingspodium te zullen staan, kon lovende woorden aanhoren. ,,Je kwam hier om de derde ster op het mooiste shirt van de wereld te zetten. Wij waren na dat seizoen zo tevreden over je dat we je nog een jaar wilden houden, want je bent niet alleen een geweldige voetballer, maar ook een geweldig persoon. De nestor van de groep. Wij zijn trots op. Dit is je zevende titel: dat kan zelfs ík niet zeggen." Vervolgens ging Ooijer op de schouders van zijn collega's.

Het kenmerkte de uitstekende sfeer die er onder De Boer in de spelersgroep heerst. Ook op het podium vormden de 34 Ajacieden een homogene groep, die elkaar door en door steunt. Daarom was het ook niet verwonderlijk dat De Boer ook de medische Ajacieden naar voren riep, Jos Kortekaas, René Wormhoudt en Edwin Goedhart. ,,Wij willen jullie bedanken voor de waanzinnige inzet en met pijn in het hart nemen we afscheid. Dit applaus is dik en dik verdiend, want jullie zijn fantastische mensen. Ik wens jullie veel succes en ik weet dat dat lukt, want jullie hebben heel veel kwaliteiten."

En natuurlijk vergat De Boer de aanwezigen niet. ,,We hebben een geweldig kampioenschap behaald. Dat komt mede door jullie steun. Wij hebben in onze filosofie geloofd. Super bedankt voor jullie steun!"


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

'Vurnon Anita in oranje!', hopen de fans, spelers en Joop Leeuwendaal, zanger van het clublied. 'Vurnon Anita in oranje!', hopen de fans, spelers en Joop Leeuwendaal, zanger van het clublied.
Een emotioneel moment was het afscheid van Bruno Silva. Een emotioneel moment was het afscheid van Bruno Silva.
Lorenzo Ebecilo beschikt over meer talenten dan voetbal. Lorenzo Ebecilo beschikt over meer talenten dan voetbal.
Aras Özbiliz vermaakt het publiek. Aras Özbiliz vermaakt het publiek.
Patent op goals in kampioenduels: Siem de Jong! Patent op goals in kampioenduels: Siem de Jong!

André Ooijer op de schouders bij zijn teamgenoten. André Ooijer op de schouders bij zijn teamgenoten.
Theo Janssen zwaait naar de fans. Theo Janssen zwaait naar de fans.
De beste plekken waren 's middags al vergeven! De beste plekken waren 's middags al vergeven!
Afscheid van de technische staf: René Wormhoudt, Edwin Goedhart en Jos Kortekaas. Afscheid van de technische staf: René Wormhoudt, Edwin Goedhart en Jos Kortekaas.
Kees Prins zingt als afsluiting 'dit is mijn club'. Kees Prins zingt als afsluiting 'dit is mijn club'.