Menu
De Boer: 'Deze lijn doortrekken'

De Boer: 'Deze lijn doortrekken'

Ajax trapt zondagmiddag om 16.45 uur in de Amsterdam ArenA af tegen PEC Zwolle. Het is een onvervalste topper, want beide ploegen staan samen met PSV aan kop in de eredivisie. Met PEC ontmoet Ajax een tegenstander waarvan het enkele maanden geleden nog verloor, maar Frank de Boer denkt niet meer terug aan die wedstrijd: ,,We zijn een stuk verder dan toen.”

Eerst blikte De Boer nog even terug op het spel van de afgelopen weken: ,,De dingen die ik wilde zien werden tegen NAC al goed uitgevoerd. Tegen Apoel ging dat zelfs nog iets beter. Het vertrouwen binnen het team groeit, we moeten deze lijn doortrekken. We willen niet nog eens door de ondergrens zakken zoals tegen Feyenoord. We hebben elkaar eens goed aangekeken, de beelden teruggezien en we hopen dat iedereen ervan geleerd heeft. ”

In de selectie voor PEC Zwolle heeft De Boer niet voor iedereen een plekje kunnen inruimen: ,,Stefano Denswil, Mike van der Hoorn en Lerin Duarte zitten er niet bij, zij hebben de afgelopen tijd te weinig gespeeld en doen vanavond dus mee met Jong Ajax. Ik hoop niet dat er twee verdedigers gaan wegvallen zondag, want ik heb er nu eentje achter de hand. Maar ik vind het belangrijker dat iedereen regelmatig aan zijn wedstrijdminuten komt.”

Ajax wist de afgelopen drie wedstrijden niet van PEC Zwolle te winnen. Toch gaat het De Boer te ver om PEC daarom een angstgegner te noemen: ,,PEC is een tegenstander die het ons vaak lastig heeft gemaakt. Het is een voetballende ploeg, die het ook goed deed tegen andere topteams. Wij hebben een betere selectie, maar als wij niet dat beetje extra brengen, wordt het lastig. Ik verwacht dat PEC ons op dezelfde manier gaat bestrijden als in de afgelopen confrontaties. Gegroepeerd, terwijl ze hun momenten kiezen om druk te zetten. Maar wij zijn verder dan toen.”

De selectie is op twee spelers na compleet: ,,Lasse Schöne is volledig fit. Robert Muric is er nog niet bij, maar kan volgende week misschien alweer zijn wedstrijden spelen. Ik verwacht dat hij snel hersteld is. Viktor Fischer maakt sprongen, maar hem verwacht ik niet voor de winterstop terug. Als hij eerder terugkomt is dat mooi meegenomen.”

Tekst en foto: Ajax.nl