Menu
De Boer: 'Dit is zeer teleurstellend'

De Boer: 'Dit is zeer teleurstellend'

Ajax werd woensdag door Feyenoord op de ruwst mogelijke wijze uit het bekertoernooi gewerkt. Een eigen doelpunt van Joël Veltman beperkt het bekerseizoen 2015-2016 tot slechts twee duels. Frank de Boer moet nog minstens een seizoen wachten voordat hij zijn eerste beker wint als Ajax-trainer. Hij blikte teleurgesteld terug op de Klassieker.

,,Ik heb een fantastische eerste helft gezien”, stipte De Boer tijdens zijn persconferentie maar direct het beste Ajax-deel van de Klassieker aan. ,,Het is de beste helft die ik tot nu toe heb gezien. Zeker onder deze omstandigheden, hier in de Kuip. We domineerden de eerste 45 minuten volledig.” Dat Amsterdamse doelpunten uitbleven had alles met slordigheid te maken. Ajax ‘vergat’ toe te slaan in de uitverkochte en roerige Kuip. De Boer: ,,Dat we onszelf niet hebben beloond, kunnen we onszelf verwijten.”

‘Ajax te veel in strijd Feyenoord meegegaan’
De kansenmisserij kwam de Ajacieden uiteindelijk duur te staan. Bijzonder duur. ,,Ook in de tweede helft veroverden we de bal, maar konden we telkens weer 30, 40 meter terug na snel balverlies”, reconstrueerde De Boer. Feyenoord zocht de tweede helft de grenzen van het toelaatbare op. ,,Wij zijn daar teveel in meegegaan. Dat was stom. Misschien heeft het ons iets uit de wedstrijd gebracht. Ik heb voor rust een heel goed Ajax gezien. Alleen duurt een wedstrijd 90 minuten."

Frank de Boer baalt van de bekeruitschakeling.
Frank de Boer baalt van de bekeruitschakeling.

De druk op de Ajax-goalies Diederik Boer en Jasper Cillessen (Boer viel in het slotkwartier geblesseerd uit) nam met het verstrijken van de speeltijd verder toe. Het was de langgerekte inleiding op een fatale slotminuut. Uitgerekend verdediger Joël Veltman velde in de de vierde minuut van de blessuretijd het vonnis over zijn eigen ploeg. Het eigen doelpunt maakte een voortijdig einde aan Ajax’ bekeraspiraties voor dit seizoen. ,,Veltman verdient dit niet. Hij speelde een heel goede wedstrijd. Joël staat er zaterdag gewoon weer in tegen Roda JC.”

,,Hier zit een teleurgestelde trainer”, stipte De Boer de impact van de nederlaag nog maar eens aan.  ,,Dit is zeer teleurstellend.” Ajax hoeft niet lang te wachten op revanche voor het bekerecheck. Zondag over een week wacht in de Eredivisie een nieuwe editie van Feyenoord - Ajax.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots