Menu
De Boer: 'Dit was echte teamprestatie'

De Boer: 'Dit was echte teamprestatie'

Frank de Boer was uiteraard bijzonder content met de uitzege bij Vitesse. De coach van Ajax noemde de overwinning een echte teamprestatie. Enige smet was het uitvallen van Davy Klaassen. De captain mist hoogstwaarschijnlijk de bekerwedstrijd tegen Feyenoord.

Al na vijf minuten zag De Boer dat zijn spelers de tegenstander onder controle hadden. ,,Vooraf was het natuurlijk even afwachten hoe we ervoor zouden staan na de nederlaag tegen Fenerbahce. Ik zag echter al snel dat het goed stond bij ons. We gaven op de juiste momenten druk waardoor Vitesse nauwelijks in het spel is gekomen.”

De Boer vond gezien de verhoudingen op het veld de tegentreffer na rust extra zuur. ,,Gelukkig toonden we veerkracht. Ik moet een heel groot compliment aan de spelers maken. Deze zege was een echte teamprestatie. Helaas werd het geen 1-4. Dat zou qua symboliek helemaal mooi geweest zijn voor Johan Cruijff.”

Steunbetuiging Cruijff
Het eerbetoon voor de zieke Johan Cruijff had indruk gemaakt op De Boer. Het hele stadion stond op en applaudiseerde tijdens de veertiende minuut. ,,Het was een heel mooi eerbetoon. Niet alleen voor Johan, maar voor alle mensen die deze verschrikkelijke ziekte hebben. We steunen Johan in goede en slechte tijden. Hopelijk wordt hij snel beter.”

Klaassen
Het uitvallen van Davy Klaassen was een tegenvaller voor Frank de Boer. De aanvoerder bleef in de rust in de kleedkamer achter na een botsing met Vitesse-aanvoerder Guram Kashia in de eerste helft. De Boer: ,,De dokter zei dat Davy dezelfde symptomen had als de vorige keer tegen PSV toen hij last van zijn hoofd had. Hij heeft toch een aardig tikje gehad. We hebben daarom geen risico met hem genomen.” Op de vraag of de international tijdig fit is voor de midweekse bekerwedstrijd tegen Feyenoord antwoordde De Boer: ,,Dat is waarschijnlijk onmogelijk. Hij wordt maandag getest, maar het duel met Feyenoord komt denk ik te vroeg voor hem. Ik reken erop dat hij volgend weekend tegen Roda JC wel weer kan spelen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst