Menu
De Boer: 'Er had meer ingezeten'

De Boer: 'Er had meer ingezeten'

Frank de Boer is aan de ene kant teleurgesteld over het gelijkspel, maar kan aan de andere kant wel leven met het punt dat Ajax meeneemt uit Noorwegen. Hij beseft wel dat er meer in had gezeten: ,,Dit had misschien de uitwedstrijd moeten zijn die we moesten winnen.”

Zeker op basis van de kansenregen in de eerste helft had Ajax het meeste recht op de drie punten. ,,Je wist dat Molde wachtte op een fout bij ons. Dat gebeurde en ze counterden het goed uit. Maar daarna was het wachten op een doelpunt van ons. Die kwam er dan met een beetje geluk. We hebben veel kansen gecreëerd.”

De trainer had ook de indruk dat Ajax wat slechter met de omstandigheden kon omgaan dan Molde. Het waaide namelijk ongelooflijk hard, maar een pijl was er niet op de wind te trekken: ,,Vooral in de tweede helft was het erg verwarrend wat de bal ging doen. De ene keer schoot Jasper hem zowat in de handen van de keeper van de tegenpartij en de volgende keer kwam die nauwelijks weg. Ik had het gevoel dat wij er meer last van hadden dan zij.”

Gebrek aan zuiverheid
De Boer zag dat zijn ploeg de tweede helft goed van start ging. ,,Maar daarna waren we een periode van een minuut of twintig zeer onzorgvuldig. We leden zoveel balverlies dat de grip op het spel verloren. Toen kreeg Molde goede kansen.”

Pas in de slotfase wisselde De Boer voor de eerste keer. ,,Ik had niet echt het idee dat er iets moest gebeuren. Het was meer de zuiverheid bij de spelers die te wensen overliet. Want soms leek het wel of Davy de blauwe speler voor hem vaak niet zag, want zo vaak als hij de bal verspeelde, heeft hij nog nooit gedaan.”

Groep wijd open
Geluk bij een ongeluk is dat ook Glasgow gelijk werd gespeeld tussen Celtic en Fenerbahce. ,,Daardoor is de groep nog wijd open,” is De Boer dankbaar. ,,We hadden een goede stap voorwaarts kunnen zetten, maar met een punt kan ik leven.“

Zijn collega Erling Moe van Molde FK is uitermate trots op zijn team. ,,Er komen nog moeilijke zware wedstrijden aan, maar ik denk dat we de groep wel kunnen winnen. Ik ben ontzettend trots op het werk dat ze hebben verzet en blij met het punt. Onze doelman Ethan Horvath heeft het ook fantastisch gedaan. Ik vind het een prestatie dat het 1-1 is geworden. Ajax was namelijk een hartstikke goed team, erg balzeker.”

Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst