Menu
De Boer gaat spelers rust geven

De Boer gaat spelers rust geven

Ajax staat donderdagavond voor de 29e keer in de halve finale van de KNVB Beker. Van de voorgaande 28 halve finales reikte Ajax vaak tot de finale. Liefst 22 keer bereikte 18-voudig bekerwinnaar Ajax de eindstrijd. Aan de vooravond van Ajax - RKC Waalwijk blikten Frank de Boer en Christian Eriksen vooruit op de bekerwedstrijd.

Frank de Boer draaide er op de dag dat Nederland naar de stembus gaat niet omheen. Hij gaat donderdag enkele spelers sparen tegen RKC. ,,Niet op veel posities hoor. Maar ik ga wel jongens rust geven, dat is duidelijk. Uiteraard hebben we veel respect voor RKC, maar dit is gezien het drukke programma het juiste moment om enkele jongens aan de kant te houden. We hebben er niets aan als spelers overbelast raken. Bovendien betrek je zo ook de nummers twaalf tot en met achttien erbij. Zij moeten ook het gevoel hebben dat ze erbij horen.”

De wedstrijd tegen RKC valt voor Ajax in een bijzonder drukke en belangrijke periode. Zondag wacht de competitiewedstrijd tegen AZ en daarna de Europese dubbel tegen Spartak Moskou. ,,De wedstrijden volgen elkaar snel op. Het programma is overvol. De landstitel en Europees voetbal zijn belangrijker, maar toch is de beker ook een mooie prijs om te winnen. Zo’n finale in De Kuip is altijd bijzonder. Of het nu tegen cupfighter FC Utrecht of een fantastische ploeg als FC Twente is, de spelers nemen dat soort wedstrijden toch mee in hun bagage. En ze kunnen een prijs winnen, dat willen we met z’n allen ook heel graag.”

,,De nummers twaalf tot en met achttien bij ons moeten ook het gevoel hebben dat ze erbij horen." ,,De nummers twaalf tot en met achttien bij ons moeten ook het gevoel hebben dat ze erbij horen."

De Boer noemt Derk Boerrigter als gevaarlijkste pion van RKC. De ex-Ajacied valt dit seizoen op met doelpunten en assists bij de huidige nummer twee van de Jupiler League. ,,RKC probeert altijd te voetballen. Ze draaien bovenin mee in de eerste divisie, dus dat geeft aan dat ze vaak de ploeg zijn die initiatief moet nemen.”

Op het moment dat De Boer zijn woorden over Ajax’ komende tegenstander uitsprak waren er ruim 23.000 kaarten voor de bekerwedstrijd verkocht. ,,En dat vind ik toch behoorlijk”, sprak De Boer. ,,Het is weliswaar een halve finale, maar we spelen zoveel wedstrijden. Supporters moeten soms keuzes maken. Volgende week spelen we alweer tegen Spartak Moskou. En vergeet ook niet dat de Amsterdam ArenA het grootste stadion van Nederland is. Met zo’n capaciteit moet je heel wat kaarten verkopen wil je het vol krijgen. Het is nu voor de helft gevuld, maar 23.000 kaarten
voor Ajax - RKC is gewoon een goed aantal als je naar het hele programma kijkt.”

Christian Eriksen als Frank de Boer kregen allebei de vraag wie ze het liefst in een eventuele finale zouden zien. Waar Eriksen geen duidelijk voorkeur voor FC Twente of FC Utrecht heeft, heeft De Boer die wel. ,,Dan speel ik 8 mei het liefste tegen FC Utrecht zodat we ons van die 3-0 nederlaag kunnen revancheren. Bovendien spelen we op mijn verjaardag (15 mei, red.) al tegen Twente”, besloot hij met een glimlach.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Eriksen heeft geen voorkeur voor een mogelijke finale tegen FC Utrecht of FC Twente. Eriksen heeft geen voorkeur voor een mogelijke finale tegen FC Utrecht of FC Twente.