Menu
De Boer geeft het goede voorbeeld

De Boer geeft het goede voorbeeld

Een dag na de terugkeer uit Turkije trainde Ajax maandag op de Toekomst. In aanloop naar de Klassieker werd er kort, maar fel getraind. Niet in de laatste plaats kwam dat door de bezielende leiding van Frank de Boer, die bij veel oefeningen zelf het voortouw nam. Mounir El Hamdaoui (knie) en Urby Emanuelson (enkel) waren de opvallendste afwezigen. Het duo is een vraagteken voor Feyenoord.

El Hamdaoui kampt nog steeds met de knieklachten die hij tijdens het trainingskamp in Turkije heeft opgelopen. Of de rechterknie op tijd hersteld is, zal dinsdag moeten blijken. Als hij daags voor Ajax - Feyenoord bij de besloten training niet kan meedoen, lijkt de Klassieker vrijwel onhaalbaar voor El Hamdaoui. Ook Urby Emanuelson vormt nog een vraagteken. De linksback viel afgelopen zaterdag tegen Galatasaray uit met een enkelblessure. Zijn linkerenkel was maandagochtend nog gekneusd. Ook voor hem geldt dat dinsdag een belangrijke dag wordt om te kijken of hij de Klassieker haalt. Collega-verdediger Bruno Silva is er sowieso niet bij. De schouderblessure van de Uruguayaan zal naar verwachting nog enige tijd in beslag nemen.

Urby Emanuelson herstelt van een kneuzing aan zijn linkerenkel. Hij kwam even kort naar buiten. Urby Emanuelson herstelt van een kneuzing aan zijn linkerenkel. Hij kwam even kort naar buiten.

Tussen 10:30 uur en 11:30 uur waren er 21 Ajacieden, waaronder de drie keepers, op het veld te vinden. Jody Lukoki was ook van de partij. De jonge buitenspeler was niet mee met Ajax naar Turkije, maar sloot maandagochtend weer aan bij de A-selectie. Hij kreeg tijdens de training direct een mooie opdracht. Tijdens het partijspel vond hij trainer Frank de Boer tegenover zich. Het leverde mooie duels op tussen de leerling en de meester, waarbij zowel de verdedigende kwaliteiten van De Boer als de snelheid van Lukoki eruit sprongen.

Op weg naar Ajax - Feyenoord heeft De Boer nog een training om zijn spelers scherp te krijgen voor de Klassieker. De besloten training op de Toekomst zal in ieder geval antwoord geven op de vraag of Ajax op volle sterkte aan de tweede helft van de competitie kan beginnen. Hoofdcoach De Boer is in ieder geval scherp en fit, zo toonde hij maandag aan. Het is te hopen dat het gezegde ‘goed voorbeeld doet goed volgen’ woensdag in de praktijk gebracht wordt.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Assistent-coach Hennie Spijkerman geeft aanwijzingen. Assistent-coach Hennie Spijkerman geeft aanwijzingen.
Frank de Boer in de rij voor een oefening. De hoofdcoach gaf zelf het goede voorbeeld. Frank de Boer in de rij voor een oefening. De hoofdcoach gaf zelf het goede voorbeeld.
De Boer tijdens het partijspel. De Boer tijdens het partijspel.
Jody Lukoki trainde maandagochtend met de selectie mee. Jody Lukoki trainde maandagochtend met de selectie mee.