Menu
De Boer geeft masterclass

De Boer geeft masterclass

Daags na de benefietwedstrijd voor Japan trainden de drie officieuze debutanten (Ricardo van Rhijn, Dico Koppers en Rodney Sneijder) donderdagochtend weer met Jong Ajax mee. Toby Alderweireld deed elders op de Toekomst weer volop met de groep mee en lijkt op weg naar een snelle rentree. De bezoekers die tijdens de openbare training tot het einde bleven, kregen nog een mooie toegift.

Als de training al lang en breed voorbij is, blijft er nog een groepje supporters op de Toekomst achter. Met een goede reden. Frank de Boer heeft namelijk nog een toegift in petto. Of beter gezegd: de vier vrije trappen specialisten van Ajax. Onder toeziend oog van ‘de meester’ krijgen Christian Eriksen, Demy de Zeeuw, Siem de Jong en Miralem Sulejmani een masterclass vrije trappen nemen. En van wie kunnen ze dat nu beter krijgen dan van de 112-voudig international die er wereldfaam mee verwierf?

Lange tijd is de gele muur de enige weerstand die de achterblijvers bij het nemen van hun vrije trappen ondervinden. Het wordt pas echt leuk als keeper Marco Bizot zich uiteindelijk bij de bijles van De Boer komt melden. De doelman van Jong Ajax moet zijn ploeggenoten en de hoofdtrainer van scoren zien af te houden. Met wisselend succes verdedigt Bizot zijn domein. Spectaculaire reddingen worden met rake spelhervattingen afgewisseld.

Zo valt er voor de achterblijvers op de Toekomst nog genoeg te zien tijdens het extra half uurtje wat De Boer en zijn leerlingen doorbrengen. Of de masterclass effect heeft gehad, zal wellicht zondag blijken. Als Ajax op bezoek bij NEC op een mooie positie een vrije trap krijgt, zijn er in ieder geval genoeg gegadigden.

Tekst en foto: Ajax.nl

Verdedigers onder elkaar. Verdedigers onder elkaar.
Demy de Zeeuw neemt onder toeziend oog van Frank de Boer een vrije trap. Demy de Zeeuw neemt onder toeziend oog van Frank de Boer een vrije trap.
Toby Alderweireld trainde, sneller dan verwacht, weer volledig met de groep mee. Toby Alderweireld trainde, sneller dan verwacht, weer volledig met de groep mee.
Christian Eriksen legt aan voor een vrije trap. Christian Eriksen legt aan voor een vrije trap.
Marco Bizot keert een van de vrije trappen van de 'nablijvers'. Marco Bizot keert een van de vrije trappen van de 'nablijvers'.
Frank de Boer voorziet 'zijn' Oranje-shirt van een handtekening. Frank de Boer voorziet 'zijn' Oranje-shirt van een handtekening.
Uiteraard nam hij ook nog even de tijd voor een foto. Uiteraard nam hij ook nog even de tijd voor een foto.