Menu
De Boer: 'Geen Boilesen tegen NEC'

De Boer: 'Geen Boilesen tegen NEC'

Ajax moet zich een dag na de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Manchester United alweer richten op het competitieduel met NEC Nijmegen zondag. Frank de Boer heeft met een tegenvaller te maken: Nicolai Boilesen kan niet spelen tegen NEC. Hij heeft last van zijn hamstring.

Tijdens de persconferentie vrijdag blikte De Boer natuurlijk terug op de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United van de avond ervoor. Zijn elftal verloor met 2-0 van The Red Devils maar wist zich, vooral in de eerste helft, prima staande te houden. ,,Als wij écht op oorlogssterkte waren en honderd procent gaven, dan konden we goed weerstand bieden. Anders niet’’, zei de oefenmeester. Komende donderdag is de return in Manchester. ,,Dan spelen wij in het Theatre of Dreams. Nou, wij dromen van een 0-3 overwinning’’, voegde hij daar glimlachend aan toe.

Nicolai Boilesen, die na bijna vijf maanden blessureleed tegen Manchester United zijn rentree maakte in het eerste elftal, is er zondag tegen NEC niet bij. ,,Hij heeft een beetje last gekregen van zijn hamstring, hoewel het niet om dezelfde plek gaat’’, legde De Boer uit. Ook kwamen vragen over een contractverlenging ter sprake. ,,We willen graag door met Boilesen’’, legde de trainer uit. ,,Binnenkort ligt er een aanbieding klaar, dat komt goed’’, stelde hij het aanwezige journaille gerust.

Met de verdere blessuregevallen gaat het volgens de hoofdcoach de goede kant op. ,,Theo Janssen trainde vandaag goed mee en met Greg en Derk gaat het de goede kant op. Beide zijn er in ieder geval zondag niet bij. Ze moeten zelf aangeven wanneer ze zich goed voelen om te spelen.’’ Ook de lang uitgeschakelde Kolbeinn Sigthórsson is op de weg terug. ,,Hij maakt inderdaad progressie’’, aldus De Boer. ,,Hij is al op het veld geweest, het gaat ook geen maanden meer duren. Ik ga er van uit dat hij dit seizoen nog kan spelen.’’

Vorige week won Ajax met 2-0 bij NAC Breda. Het elftal van De Boer zal zondag de lijn moeten doortrekken om zo de eerste thuiszege in de competitie te boeken. ,,NEC is voetballend goed, helaas zijn de resultaten die ze boeken niet de resultaten die ze willen. Maar het is een prima team’’, besloot De Boer over de komende tegenstander.

Ajax - NEC begint zondag om 14:30 uur in de Amsterdam ArenA. Kom ook naar de wedstrijd!

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kom zondag naar de ArenA en juich Ajax voorbij NEC!

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van Ajax - NEC!