Menu
De Boer geniet van fraaie aanvallen

De Boer geniet van fraaie aanvallen

Frank de Boer reageerde zondag bijzonder blij na de 1-3 van Arek Milik. Met name de acties die aan de tweede treffer van Milik voorafgingen, konden de Ajax-coach bekoren.

Zowel het doelpunt van Davy Klaassen als de tweede goal van Milik werd ingeleid door een prachtige aanval. Het deed Frank de Boer zichtbaar genoegen dat zijn ploeg zich behendig over het Friese kunstgras bewoog. ,,Hier ben je trainer voor geworden. Dit soort mooie aanvallen wil je zien.”

Na het slechte begin richtte Ajax zich snel op in het Cambuur Stadion. De snelle 1-0-achterstand was halverwege de eerste helft alweer omgebogen in een voorsprong. ,,Uiteindelijk pakten we snel de controle. We waren aanvankelijk niet heel dreigend, maar dankzij wat goede driehoekjes kwamen we wel steeds beter in het spel. Na de 1-1 van Milik hebben we vervolgens continu het betere van het spel gehad.”

Milik kreeg in Leeuwarden de voorkeur boven Kolbeinn Sigthórsson omdat hij volgens De Boer beter op kunstgras uit de voeten kon. Met twee goals betaalde de Poolse aanvaller het vertrouwen van zijn trainer uit. Toch is het volgens De Boer geen uitgemaakte zaak dat Milik voortaan de eerste man in de punt van de aanval is. ,,Ik ben blij dat ik als trainer in de positie zit dat ik keuzes kan en mag maken. We zullen over twee weken tegen sc Heerenveen weer zien wie er speelt. Er zit heel weinig verschil tussen Sigthórsson en Milik.”

De Boer heeft het gevoel dat Ajax de stijgende lijn te pakken heeft: ,,Uit de laatste drie competitieduels hebben we negen punten gehaald. Daarnaast zijn we door in de beker. We kunnen dan ook met een goed gevoel de interlandperiode ingaan.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst