Menu
De Boer: 'Gevecht niet schuwen'

De Boer: 'Gevecht niet schuwen'

Eigenlijk is het een luxe dat Ajax twee volle dagen kan nagenieten van de zege in de Champions Leaguewedstrijd tegen Celtic. Na de uitlooptraining van donderdag volgt er deze vrijdag een vrije dag en gaat zaterdag het vizier op NEC. Die tegenstander staat zondag weer op het programma en ook dan wordt winst verlangd.

,,De spelers moeten beseffen met welk gevoel ze nu in de kleedkamer zitten", zegt Frank de Boer. ,,Koppies omhoog en borst vooruit. Wat ze tegen Celtic hebben laten zien is de spirit en is net dat kleine zetje, dat extra stukje dat nodig is. Het moet bij de spelers toch een keer gaan leven dat we ook in de wedstrijd na een Europees duel, zoals zondag tegen NEC, dat moeten laten zien. Het begint immers altijd met passie en strijd. Als we zo spelen dan zullen er meer goede resultaten volgen. Hopelijk pakken ze dat signaal op en is dit de start van een mooie reeks.”

Tegen Celtic leverde de strijd en passie de zege op. Ook positioneel was De Boer tevreden. ,,Ik zie geen reden zondag tegen NEC veel te wisselen”, bevestigt hij. ,,Ook in die wedstrijd zou Siem de Jong in de spits een goede optie zijn.”

Verder kan De Boer Niklas Moisander weer vanaf de aftrap opstellen en trainde Lerin Duarte donderdag een groot gedeelte mee met de reserves, die samen met een aantal spelers van Jong Ajax, onder leiding van Hennie Spijkerman hun arbeid verrichtten. Bojan Krkic keert binnenkort terug vanuit Barcelona om zich bij zijn ploeggenoten te voegen. Hoe lang het herstel van de aan zijn enkel geblesseerde Ruben Ligeon nog vergt, is twijfelachtig. ,,Dat Duarte en Bojan weer op de goede weg zijn is goed, we krijgen nog zware wedstrijden.”

Zondag staat het duel met de rode-lantaarndrager van de Eredivisie op het programma. ,,NEC heeft de stijgende lijn te pakken en hebben vertrouwen opgebouwd. Wij moeten ons eigen spel spelen, maar ook het gevecht niet schuwen. Winnen van NEC betekent ook dat je lekker de interlandperiode ingaat.”

NEC - Ajax begint zondag om 14:30 uur in Stadion De Goffert.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees