Menu
De Boer: 'Goed gevoel bij deze loting'

De Boer: 'Goed gevoel bij deze loting'

De focus ligt deze donderdag bij het bekerduel met FC Groningen. Desgevraagd wil trainer Frank de Boer voor de belangrijke wedstrijd kort reageren op de loting van afgelopen middag in de Europa League.

Patrick Kluivert, ambassadeur van de finale in de Europa League in de Amsterdam ArenA op 15 mei 2013, koppelde Ajax aan Steaua Boekarest. Op dat moment was Frank de Boer met zijn team op weg naar een hotel nabij Groningen om zich voor te bereiden op het nadere bekerduel van die avond. ,,Bij aankomst in het hotel heb ik op teletekst het resultaat van de loting gezien", reageerde De Boer desgevraagd.

De uitkomst van de loting stemde de trainer niet negatief. ,,Steaua is voor ons een redelijk onbekende ploeg, maar de loting had naar mijn idee slechter gekund. Ik heb wel een goed gevoel bij deze loting."

Na de loting wierp de gedreven De Boer kort een blik op de stand in Roemenië. Daar zag hij dat zijn komende Europese opponent koploper in die competitie is met liefst tien punten voorsprong op de nummer twee. ,,Volgens mij heeft Steaua een jonge ploeg. Ze doen het erg goed in de competitie en ook in Europees verband hebben ze goede uitslagen behaald."

Zo won Steaua onder andere van Kopenhagen en speelde de ploeg gelijk bij Stuttgart en ook in Kopenhagen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst