Menu
De Boer: 'Goede flow vasthouden'

De Boer: 'Goede flow vasthouden'

Ajax speelt zaterdagavond de laatste thuiswedstrijd in 2013 tegen NAC Breda. Na de goede optredens tegen onder meer FC Barcelona en ADO Den Haag rekent Frank de Boer op een passend vervolg tegen NAC. ,,Thuis moeten we altijd drie punten pakken.”

Ajax zit momenteel in een goede flow. Na de prachtige thuiszege op FC Barcelona volgde afgelopen weekend een klinkende zege op bezoek bij ADO Den Haag. ,,Het duel met ADO was echt een testcase. De vraag was: konden we opnieuw brengen wat we eerder die week ook tegen Barcelona hadden gebracht. Uiteindelijk hebben we net zoveel, of misschien nog wel meer inzet getoond dan ADO. Het liet zien dat we met z’n allen tot heel veel in staat zijn. We moeten die goede flow waarin we nu zitten zo lang mogelijk proberen vast te houden.”

Omdat Ajax afgelopen week geen midweekse verplichtingen had, kon Frank de Boer een volledige week naar de wedstrijd tegen NAC toewerken. ,,We hebben een goede trainingsweek gehad”, zei de coach van Ajax over die ruime voorbereidingstijd. Tijdens die goede week kreeg hij wel een aantal tegenvallers te verwerken. Zo bleek onder meer dat Siem de Jong nog niet fit genoeg is om het duel met NAC te halen. Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat ook het Champions League-duel met AC Milan van aanstaande woensdag nog te vroeg komt voor de Ajax-captain.

Frank de Boer: ,,We hebben tegen Barcelona en ADO laten zien dat we met z'n allen tot heel veel in staat zijn." Frank de Boer: ,,We hebben tegen Barcelona en ADO laten zien dat we met z'n allen tot heel veel in staat zijn."

Lerin Duarte is er tegen NAC en Milan ook niet bij. De middenvelder, net hersteld van een enkelblessure, heeft donderdag tijdens de training een bovenbeenblessure opgelopen en staat daardoor opnieuw aan de kant. Ook Kolbeinn Sigthórsson is er tegen NAC niet bij. De afgelopen dagen stond er nog een vraagteken achter zijn naam. Uiteindelijk gaat hij het laatste thuisduel in 2013 niet halen. Het volgende doel is AC Milan - Ajax. Als Sigthórsson maandagavond (mogelijk) minuten maakt bij Jong Ajax kan hij wellicht mee naar Italië .

Over de wedstrijd tegen NAC zei De Boer: ,,Thuis in de ArenA moeten we altijd drie punten halen. NAC doet het in thuiswedstrijden vaak goed, maar presteert buitenshuis wat wisselvalliger. Toch zullen we morgenavond weer top moeten zijn om ze te verslaan. Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop.”

Ajax - NAC begint zaterdagavond om 18:45 uur in de Amsterdam ArenA. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor het duel tussen de nummers 2 en 11 van de Eredivisie. Er geldt vrije verkoop.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees