Menu
De Boer haalt Denswil bij selectie

De Boer haalt Denswil bij selectie

Ajax treedt zondag met een jong team aan tegen FC Utrecht. Vanwege de vele blessures en de schorsing van Jan Vertonghen haalt Frank de Boer een aantal jongelingen bij de selectie. Stefano Denswil zit er voor het eerst bij. Ook Joël Veltman is weer opgeroepen. Gregory van der Wiel (lies) is nog niet fit genoeg. Miralem Sulejmani (knie) vormt een twijfelgeval.

Terwijl de sneeuw rond het middaguur op sportcomplex de Toekomst viel, blikte Frank de Boer vooruit naar de wedstrijd tegen FC Utrecht. Opnieuw ging het gesprek deels over de vele blessures waardoor de selectie van Ajax wordt geteisterd. Hoewel het herstel van Toby Alderweireld, Nicolai Boilesen en Derk Boerrigter voorspoedig verloopt, kan De Boer zondag nog geen beroep op ze doen.

Ook Gregory van der Wiel is zondag nog niet inzetbaar tegen FC Utrecht. De rechtsback kampt nog steeds met liesklachten en moet daardoor noodgedwongen aan de kant blijven. Afgelopen week was Van der Wiel in Valencia. De Boer: ,,Dat hij daar volgend seizoen wil spelen en dat de club interesse in hem heeft, is duidelijk. Dan is het begrijpelijk dat hij daar vooraf even wil kijken.”

Stefano Denswil zette vorige week zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2015. Stefano Denswil zette vorige week zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2015.

Van der Wiel is een van de vele afwezigen in de laatste linie. Om die reden doet De Boer dit weekend een beroep op enkele verdedigers van Jong Ajax en de A1. Centrale verdediger Stefano Denswil (18) , Joël Veltman en Dico Koppers zitten zondag bij de achttien. De Boer: ,,Denswil heeft het afgelopen maandag met Jong Ajax tegen Jong FC Twente heel goed gedaan. Hij is een echte Ajax-verdediger met een goed postuur en technische kwaliteiten.” Veltman zat afgelopen zondag tegen Feyenoord voor het eerst bij de selectie en maakt nu opnieuw zijn opwachting. Linksback Dico Koppers is hersteld van zijn schouderblessure en kan zodoende ook weer aansluiten bij het eerste.

Over FC Utrecht zei De Boer: ,,Het hele seizoen loopt het al stroef bij Utrecht, behalve die wedstrijd tegen ons (6-4 nederlaag van Ajax, red.) eigenlijk. Voor Utrecht en hun supporters is de wedstrijd tegen Ajax de wedstrijd van het jaar. Zowel thuis als uit. Ze zullen dus met het mes tussen de tanden naar de ArenA komen.”

Zaterdag zal blijken of Miralem Sulejmani fit genoeg is om zondag tegen Utrecht aan te treden. De Boer: ,,Dat zou een meevaller zijn.” Verder zal het voor de Ajax-coach opnieuw puzzelen worden om alle blessures op passende wijze op te vangen. Het logische gevolg is dat Ajax met een extreem jong team in actie komt. ,,Als je naar de voorhoede en de verdediging kijkt zal het zondag wel een beetje op Jong Ajax lijken.”

In dat geval zou een eventuele afgelasting vanwege de sneeuw misschien niet zo slecht uitkomen. De Boer: ,,Het dak zit dicht, dus het veld heeft geen last van de weersomstandigheden. Als het onverhoopt toch niet doorgaat, zal dat te maken met de situatie op de toegangswegen naar de ArenA. Als dat gevaarlijk is, kan er uiteraard besloten worden de wedstrijd af te gelasten. Maar daar gaan we niet vanuit.”

Ajax - FC Utrecht begint zondag om 12:30 uur in de Amsterdam ArenA.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Speel mee met Toto en voorspel de uitslag van Ajax - FC Utrecht