Menu
De Boer heeft 'keuzes genoeg'

De Boer heeft 'keuzes genoeg'

In het meest gunstige geval kan Ajax zondag op bezoek bij FC Twente al kampioen worden. Ajax moet daarvoor zelf winnen en bovendien moet Feyenoord - AZ in dat geval in een gelijkspel eindigen. Frank de Boer kan zondag over een fitte groep beschikken. Alleen Jan Vertonghen is een licht twijfelgeval. De aanvoerder verliet de training met een pijnlijke enkel. De Boer gaat er echter vanuit dat Vertonghen gewoon kan spelen.

In een duel met Ricardo van Rhijn kreeg Jan Vertonghen vrijdagochtend een schop tegen zijn enkel. Frank de Boer: ,,We moeten even afwachten hoe hij die schop verwerkt. Hij is in ieder geval niet door zijn enkel gegaan. Het waren meer de noppen van de schoen die tegen zijn enkel kwamen. Ik ga er vanuit dat hij er zondag gewoon bij is.”

Verder kan De Boer over een fitte groep beschikken. Op de langdurig uitgeschakelde Silva, Boilesen en Sulejmani na is iedereen klaar om te spelen. ,,Ook de jongens die onlangs na lange blessures zijn teruggekeerd, hebben inmiddels weer veel minuten gemaakt. Kortom; ik heb keuzes genoeg
voor de opstelling.”

Op weg naar het 31ste kampioenschap heeft de coach van Ajax de afgelopen tijd gemerkt dat de spelersgroep een stuk volwassener is geworden. ,,Ze denken mee over de speelstijl en laten zich ook horen binnen de groep en naar de staf toe. Het is goed om te merken dat ze zo nu en dan de discussie met ons aandurven gaan. Daarmee zetten ze ons als trainers ook aan het denken. Doordat ze er zelf zo mee bezig zijn, zijn de spelers ook in het kampioenschap gaan geloven. Daardoor is een bepaalde chemie ontstaan die er mede voor heeft gezorgd dat we nu bovenaan staan.”

Jan Vertonghen verliet de training vrijdag met een pijnlijke enkel. De Boer gaat er echter vanuit dat hij gewoon kan spelen. Jan Vertonghen verliet de training vrijdag met een pijnlijke enkel. De Boer gaat er echter vanuit dat hij gewoon kan spelen.

De Boer zal zich zondag weinig met de ontwikkelingen bij Feyenoord - AZ bezighouden. Hoewel een gelijkspel in Rotterdam Ajax de titel kan bezorgen, richt de 112-voudig international zich liever op zijn eigen ploeg. ,,Het belangrijkste is dat wij zondag drie punten pakken. Het is niet zo dat het me helemaal niets interesseert wat er bij Feyenoord - AZ gebeurt, maar de focus ligt bij onszelf. We moeten het immers eerst zelf doen.”

In aanloop naar de topper tegen de nummer 4 van de Eredivisie heeft De Boer geen speciale info bij Theo Janssen ingewonnen. De middenvelder van Ajax heeft met zijn verleden bij Twente natuurlijk extra kennis over de club in huis. ,,We kennen Twente door en door. Zoveel uitleg hoeft Theo ons dus niet te geven.”

Over de mogelijke huldiging op 3 mei zei De Boer: ,,Natuurlijk zouden we het liever sneller willen in het geval we zondag al kampioen worden, maar ik heb begrip voor de beslissing van de burgemeester om het hoe dan ook op donderdag te doen. Ik kan mezelf niet in tweeën splitsen, dus dan kan de politie dat ook niet.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voorspel de uitslag van FC Twente - Ajax bij Toto en win tot 70 x je inleg!