Menu
De Boer heeft ook slecht nieuws

De Boer heeft ook slecht nieuws

Na afloop van de openbare training stond Frank de Boer voor het eerst in deze jaargang de Nederlandse pers te woord. Goedgemutst omdat er na een vakantieperiode van een aantal weken eindelijk weer getraind kon worden, maar helaas had hij ook minder positief nieuws te melden: Viktor Fischer is nog wel even uitgeschakeld.

Een flinke tegenvaller voor De Boer, Ajax en Fischer zelf: ,,Het gaat nog wel even duren voordat Viktor weer terug is. Elk duel dat hij voor de winterstop speelt is mooi meegenomen, maar in principe ga ik ervan uit dat we pas na de winterstop weer helemaal op hem kunnen rekenen.”

Naast de langdurig geblesseerde Fischer miste De Boer ook nog enkele andere spelers bij de eerste trainingen. ,,Naast de WK-gangers hebben ook Lasse Schöne, Niklas Moisander en Thulani Serero nog een weekje vakantie. Zij sluiten maandag samen met de drie Jong Oranje-internationals weer aan bij de groep.”

De doelstelling voor het komende seizoen is helder, natuurlijk wil Ajax zoals elk jaar weer gaan voor het kampioenschap. Maar hoe zit het met de Europese ambities? De Boer: ,,Overwinteren in de Champions League zal altijd een doelstelling zijn. Vorig seizoen speelden we met aardig wat spelers die toen weinig eredivisie-ervaring hadden. We zijn nu weer een jaar verder, met een jaar extra ervaring in de benen moet overwintering ook nu weer het doel zijn.”

Met de aankopen Richairo Zivkovic, Arkadiusz Milik, Robert Muric en Nick Viergever heeft Ajax volgens De Boer zijn selectie voor het komend seizoen al compleet. ,,Je weet natuurlijk nooit wat er nog na het WK gaat gebeuren, er kunnen altijd spelers weggaan. Maar daar hebben we al op geanticipeerd door bijvoorbeeld Nick Viergever aan te trekken. Hij kan zowel op linksback, centraal in de verdediging of als verdedigende middenvelder uit de voeten. En met Arkadiusz Milik hebben we een snelle, sterke jongen in huis met een dodelijk linkerbeen.” Met Christian Poulsen is een ervaren kracht vertrokken, maar De Boer verwacht dat dat gat wordt opgevuld door anderen. ,,De kar moet nu getrokken worden door spelers als Daley Blind, Siem de Jong en Nicolai Boilesen. Zij spelen toch al enkele seizoenen mee bij Ajax.”

Het WK in Brazilië was uiteraard ook een onderwerp van gesprek. De Boer genoot van de verrichtingen van de Ajacieden in Oranje: ,,Blind die beslissend was tegen Spanje: mooi om te zien en dat gun ik hem echt. Ik hoop natuurlijk dat het Nederlands elftal zo ver mogelijk komt, ook al zou dat betekenen dat ik ze pas later terugkrijg.” Of Nederland wereldkampioen kan worden? ,,Nederland heeft spelers die het verschil kunnen maken, en dat doen ze ook. Spelers van wereldklasse. Als Oranje de wedstrijd tegen Mexico goed doorkomt kunnen ze reuzenstappen zetten richting de finale.”

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer praat na zijn zomervakantie voor het eerst weer met de Nederlandse pers. Frank de Boer praat na zijn zomervakantie voor het eerst weer met de Nederlandse pers.