Menu
De Boer heeft veel keuzes voor zondag

De Boer heeft veel keuzes voor zondag

Op de dag dat Ajax behalve Gregory van der Wiel ook Vurnon Anita en Derk Boerrigter geselecteerd zag worden voor het Nederlands elftal, sprak Frank de Boer met de pers over het zondag te spelen uitduel met FC Utrecht (12:30 uur).

De trainer kan een beroep doen op een groot aantal fitte Ajacieden. Alleen Bruno Silva, die momenteel in Brazilië aan het herstellen is, Kolbeinn Sigthórsson en Nicolai Boilesen staan nog op de blessurelijst. ,,Ik zei het vanmorgen nog tegen de spelers dat ik blij ben dat we weer een grote groep hebben en dat het heerlijk is weer te kunnen kiezen. Dat maakt de concurrentiestrijd ook groter. Ook Thulani Serero is er klaar voor, maar hij mist misschien nog wat kracht.”

Met het oog op de – altijd lastige - uitwedstrijd tegen FC Utrecht is het helemaal fijn dat De Boer keuze genoeg heeft. Op de vraag of hij kiest voor drie of vier verdedigers had de Ajacied (nog) geen antwoord: ,,Ik heb de opstelling van FC Utrecht nog niet gezien, ze spelen in wisselende systemen. Ik wacht rustig de analyse van Tonny Bruins Slot af om vervolgens met een strijdplan te komen. Als we met drie verdedigers spelen zouden we heel goed met Gregory van der Wiel als valse middenvelder kunnen spelen, of we kunnen hem als derde verdediger inzetten en Vurnon Anita doorschuiven naar het middenveld.”

Keuze genoeg derhalve en na de kleine reeks succesvol verlopen duels (twee keer winst tegen Roda JC en de 4-0 zege op Dinamo Zagreb), hoopt De Boer dat de reeks zondag een mooi vervolg krijgt. ,, Wij moeten nu zorgen dat we geen enkele tegenstander onderschatten en zeker Utrecht niet. Zij zijn al een volledige week met dit duel bezig en hun supporters al een week of drie. Het is aan ons om te laten zien dat we deze wedstrijden ook kunnen winnen.”

Na zondag is De Boer weer een groot aantal spelers ‘kwijt’ vanwege interlandverplichtingen, onder wie nu ook Derk Boerrigter die zijn debuut maakt in de Oranje-selectie van Bert van Marwijk. ,,Het is natuurlijk fantastisch voor Derk. Vorig jaar Jupiler League en nu in het Nederlands elftal. Ik vind zijn uitverkiezing terecht, hij heeft zich de afgelopen tijd goed gemanifesteerd en het zal voor hem een stimulans zijn.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voorspel de uitslag van Utrecht - Ajax bij TOTO en win tot 70x je inleg