Menu
De Boer heet supporters welkom

De Boer heet supporters welkom

Frank de Boer heet voor aanvang van Ajax - PSV alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Hartelijk welkom in de Amsterdam ArenA bij de wedstrijd Ajax - PSV.

Het mag duidelijk zijn dat wij er vandaag alles aan zullen doen om te winnen. Persoonlijk heb ik een extra reden om vandaag als winnende trainer de catacomben in te kunnen stappen.

Het is geen geheim dat de man die vandaag als hoofdtrainer bij PSV op de bank zit, Phillip Cocu, een goede vriend van mij is. In de jaren dat we samen bij Barcelona speelden is die vriendschap ontstaan. We woonden daar bij elkaar in de straat en deelden ook jarenlang een hotelkamer als we op trainingskamp waren. We hebben dus veel met elkaar meegemaakt en de vriendschap is gebleven, ook nadat we gestopt waren met voetballen en toen we collega’s werden bij de KNVB. Vanmiddag zitten we als concurrerende trainers op de bank bij de topper in de Eredivisie. Dat geeft een speciaal gevoel.

Maar het gaat vandaag niet om Phillip en mij, het gaat om iets veel groters. De spanning in de top stijgt elke week. En Ajax doet dankzij een goede serie overwinningen weer helemaal mee. Daarom verwacht ik vanmiddag een kolkende ArenA. Want dat we een van de kanshebbers zijn om de landstitel te winnen, leeft enorm. Bij Ajax merk ik aan alles en iedereen dat er geloof is op een goede afloop van het seizoen. En dat hoort ook bij deze club. Als speler was ik niet anders gewend.

Er moet echter nog wel wat gebeuren om het seizoen daadwerkelijk succesvol af te sluiten. Er zijn nog acht wedstrijden te spelen en elk voetbalweekend laat zien dat er in een speelronde veel kan gebeuren. Daarom zou je kunnen zeggen dat Ajax - PSV gewoon één van de acht wedstrijden is. De drie punten die we afgelopen zondag in Den Haag pakten zijn, als je het zo bekijkt, net zo belangrijk als de drie punten die we vanmiddag willen overhouden aan de wedstrijd tegen PSV.

Maar zo simpel is het niet. Allereerst zou een overwinning van ons ook betekenen dat PSV er drie verliespunten bij heeft, wat belangrijk is omdat we zo dicht bij elkaar staan. En PSV is niet zomaar een directe concurrent. Want de club is al vanaf de jaren tachtig onze sportieve rivaal; dat is veel langer dan bijvoorbeeld de andere directe concurrenten van nu, AZ en FC Twente.

Het contrast met vorige week, toen we in Den Haag zonder de eigen supporters speelden, zal dus groot zijn. Want er zal dankzij ons thuispubliek absoluut iets extra’s om deze wedstrijd heen hangen. Daar kijken de spelers en wij als trainersstaf enorm naar uit.

Heel veel plezier vandaag bij Ajax - PSV.

Frank de Boer
Trainer/Coach