Menu
De Boer heet supporters welkom

De Boer heet supporters welkom

Frank de Boer heet voor aanvang van de thuiswedstrijd Ajax - FC Twente alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Hartelijk welkom in de Amsterdam ArenA bij Ajax - FC Twente.
Niet alleen voor ons als technische staf en voor onze spelersgroep, maar ook voor jullie als toeschouwers is dit een fantastische periode. Als je Ajacied bent, en je ziet in korte tijd wedstrijden zoals Ajax - Olympique Lyon, PSV - Ajax en nu weer Ajax - FC Twente en Real Madrid - Ajax op de kalender staan, dan zijn dat allemaal wedstrijden om reikhalzend naar uit te kijken.

De vraag die mij in deze periode veel wordt gesteld, is of de competitie beslist wordt in duels zoals de wedstrijd van vanavond en die van vorige week in Eindhoven. Of word je kampioen doordat je als ploeg alle ‘kleine’ wedstrijden wint? Deze vraag is niet met ja of nee te beantwoorden. Het is een cliché, maar het gaat om 34 wedstrijden en wie daarin de meeste punten haalt is kampioen. Elke wedstrijd telt. Het voordeel van het winnen van de wedstrijden tegen de concurrenten is dat zij daarmee automatisch punten verspelen. Maar ik vind het te ver gaan om te stellen dat in deze wedstrijden het kampioenschap wordt beslist.

Dit is de vierde keer in een paar maanden tijd dat we FC Twente treffen. We verloren eind vorig seizoen de bekerfinale in De Kuip. De kampioenswedstrijd in de ArenA wonnen we en de wedstrijd die we hier om de Johan Cruijff Schaal speelden, verloren we. Dat is geen extra reden om vanavond te winnen. De wedstrijd van vanavond heeft niks met vorige edities te maken en staat op zichzelf. Maar als je kijkt naar de resultaten en het niveau van de vorige wedstrijden en de positie die FC Twente inmiddels al meerdere jaren op de ranglijst inneemt, kunnen we wel constateren dat Nederland er met de duels tussen Ajax en FC Twente een ‘topper’ bij heeft gekregen. En als Ajacied moet je in elk geval de topwedstrijden in eigen huis zien te winnen. Dat is dan ook het doel: drie punten.

Na vanavond volgen uitwedstrijden tegen Real Madrid en FC Groningen. Daarna staat een interlandperiode gepland. Ajacieden die in die periode toch iets leuks in Amsterdam willen doen, kan ik aanraden om op het Rembrandtplein de Ajax Experience te bezoeken. Je kunt daar niet alleen de kampioensschaal en vele andere mooie prijzen bewonderen, maar ook zelf actief meedoen en op verschillende manieren beleven hoe het is om Ajacied te zijn. Op de website van Ajax vind je meer informatie over de Ajax Experience.

Voor ons telt nu de wedstrijd van vanavond. Onze vorige thuiswedstrijd in de Eredivisie was op een vrijdagavond tegen Vitesse. Vandaag spelen we op zaterdagavond. Voor veel mensen de gezelligste avond van de week. Het is aan ons om er met zijn allen ook in de ArenA een leuke avond van te maken.

Ik wens iedereen in elk geval heel veel plezier bij Ajax - FC Twente!

Frank de Boer
Trainer/Coach