Menu
De Boer heet supporters welkom

De Boer heet supporters welkom

Frank de Boer heet voor aanvang van Ajax - Heracles alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Hartelijk welkom in de Amsterdam ArenA bij de wedstrijd Ajax - Heracles Almelo.

Jullie zullen ongetwijfeld lang hebben nagenoten van Ajax - PSV. Maar als we echt iets willen vieren dan moeten we nog een paar weken op dit niveau blijven presteren. Daarom hebben wij een dag na Ajax - PSV meteen het vizier op de wedstrijd van vandaag gericht.

Maar ik wil er op deze plek nog wel op terugkomen. Ik vond de sfeer in het stadion fantastisch. Van begin tot eind. Over hoe alle spelers hun taken in het veld hebben vervuld, ook van begin tot eind, ben ik volgens mij nog nooit zo tevreden geweest. We wonnen, we gaven nagenoeg niks weg en het publiek heeft genoten. Het was dus in alle opzichten een mooie zondagmiddag voor onze club.

Het is nu dus zaak dit succes een vervolg te geven. Te beginnen met de wedstrijd van vandaag. Als de spelers tegen Heracles een vergelijkbaar niveau kunnen laten zien als tegen PSV, dan tonen ze aan dat ze mentaal heel sterk zijn. En dat ze echt iets willen winnen. Voetballen kunnen ze allemaal, maar de wedstrijd tegen PSV liet zien dat als iedereen met de collectieve gedachte speelt, we de tegenstander onze wil op kunnen leggen. Zeker in thuiswedstrijden moeten clubs hier voelen dat in de ArenA niks te halen is. Om dat te bereiken moeten we de goede serie waarin we zitten, vandaag dus doortrekken.

De tegenstander van vandaag is op papier weliswaar een kleine club, maar ze zijn uitstekend bezig. Ik heb genoten van hun halve finale om de KNVB Beker tegen AZ. Dat Heracles de finale heeft bereikt, is een fantastische prestatie. En ze hebben het gedaan door goed te voetballen, goed positiespel te spelen en door lef te tonen. Daarom heb ik extra bewondering voor hun prestatie. Ook in de competitie doen ze regelmatig van zich spreken met goede uitslagen. Desondanks vind ik dat wij het aan onze stand verplicht zijn vandaag te winnen.

Na vandaag volgt een voetbalvrij weekend. Althans, voor ons. De bekerfinale wordt gespeeld en ik zal best even moeite hebben om daar naar te kijken. Ik had daar graag met Ajax gestaan. Elke prijs telt, ook de KNVB Beker. Finales spelen is fantastisch en daarbij zeer goed voor de ontwikkeling van de spelers.

Maar wij kunnen ons al enige tijd focussen op de Eredivisie. Zes clubs strijden om in elk geval tweede en het liefste eerste te worden. Van ons mag worden verwacht wij voor het hoogst haalbare gaan. Met jullie steun gaan we vandaag samen een volgende stap in die goede richting zetten.

Veel plezier bij Ajax - Heracles Almelo.

Frank de Boer
Trainer/Coach

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst