Menu
De Boer heet supporters welkom

De Boer heet supporters welkom

Frank de Boer heet voor aanvang van de thuiswedstrijden tegen Feyenoord alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de trainer/coach.

Beste Ajacieden,

Welkom in de ArenA bij de wedstrijd tegen Feyenoord.
Onze tegenstander van vandaag begon het seizoen goed. Na een paar speelronden in de Eredivisie spraken de media hoopvol dat de Klassieker eindelijk weer eens het predikaat topper zou kunnen krijgen. Maar wij lieten de laatste weken te veel punten liggen. Als je nu naar de stand kijkt - wij staan zesde en Feyenoord vierde - kun je wat dat betreft eerder spreken van een ‘subtopper’. Maar daarmee doe je beide teams tekort.

Ajax en Feyenoord zijn twee grote clubs met een rijke historie. Ongeacht de stand op de ranglijst zijn het speciale ontmoetingen. Door beide teams wordt elke keer alles uit de kast gehaald om een goed resultaat neer te zetten. Ik weet zeker dat dit ook vandaag zo zal zijn.

Ajax moet winnen. En wij hebben er vertrouwen in dat dit ook gaat gebeuren. Onze overwinning van afgelopen dinsdag in Zagreb was meer dan welkom. Om me heen waren de mensen blij dat we eindelijk weer eens een Europees doelpunt maakten, dat we sinds lange tijd een keer niet 1-0 achterkwamen en dat we achterin de nul weer eens hielden. Want ook dat laatste was lang geleden. Ik ben het met al deze meningen eens, zo voelde ik het ook. Maar wat voor mij als trainer veel belangrijker was tegen Dinamo Zagreb, was het vertoonde spel. We speelden bij vlagen heel goed en we creëerden veel kansen.

Dat nieuwe vertrouwen moet vandaag terug te zien zijn in de wedstrijd tegen Feyenoord. Ik wil zien dat de midweekse wedstrijd in Zagreb een kentering teweeg heeft gebracht. Te vaak kwamen we de laatste weken achter omdat we zelf de eerst kans of kansen niet wisten te benutten. Ook in Zagreb hadden we te veel kansen nodig om twee goals te maken, maar in dit geval wisten we wel te winnen.

In Zagreb waren weliswaar niet veel meegereisde supporters, maar die 250 trouwe Ajacieden hebben samen met onze spelers een prachtige avond beleefd. Als voetballer is het natuurlijk ook bij uitwedstrijden leuk om doelpunten en overwinningen te kunnen vieren met je aanhang. Daarom spreek ik de wens uit dat iedereen in het stadion zich gedraagt. De afgelopen jaren spelen we onze wedstrijden tegen Feyenoord zonder fans van de bezoekende club. Ook vandaag zijn er geen supporters van de tegenpartij aanwezig. Goed gedrag van beide supportersgroepen moet ertoe leiden dat deze straf niet verlengd wordt. Ik vond het als speler heerlijk om in de Kuip te winnen en vervolgens dat kolkende uitvak te zien. Dat wil ik als trainer graag ook meemaken.

Kolkend, dat zal de ArenA vanmiddag ook weer zijn. Dat we met veel meer fans zijn dan in Zagreb, zal duidelijk zijn vanaf het moment dat de spelers het veld betreden voor de warming-up. Ik heb er heel veel zin in, net als jullie.

Veel plezier bij Ajax - Feyenoord.

Frank de Boer
Trainer/Coach

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst