Menu
De Boer heet supporters welkom

De Boer heet supporters welkom

Frank de Boer heet voor aanvang van Ajax - ADO Den Haag alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Hartelijk welkom bij Ajax - ADO Den Haag. De mokerslag na de uitschakeling in de UEFA Champions League ligt achter ons, maar is nog niet vergeten. De grillige prestaties uit met name de maand oktober spelen ons nog parten als je kijkt naar de ranglijst. Daarom hou ik de ploeg al enkele weken voor dat we in elk geval de laatste wedstrijden van 2011 moeten winnen. Dat zijn we aan onszelf en aan onze supporters verplicht.

We wonnen begin december thuis van Excelsior. We wonnen ook de uitwedstrijden bij NEC en RKC. Dat klinkt niet bijzonder. Maar wel met de wetenschap dat we enkele dagen eerder een zware Europese wedstrijd speelden. De cijfers lieten zien dat we eigenlijk nooit wonnen in het weekend dat volgde op zo’n internationaal duel. En we misten erg veel spelers, waardoor het een behoorlijke puzzel was om goed voor de dag te kunnen komen. In beide duels hielden we de nul, iets dat we tot nu toe ook veel te weinig hebben gedaan. Psychologisch gezien zijn dit positieve punten waar ik als trainer trots op ben.

Vorig seizoen wist ADO Den Haag zowel uit als thuis van ons te winnen. Het is aan ons om te laten zien dat zoiets een incident blijft. Wij hebben de punten hard nodig en ik vind dat we van ADO moeten winnen. De vraag die ik steeds krijg over de achterstand op de concurrentie blijf ik op dezelfde manier beantwoorden. Namelijk dat we eerst zelf onze wedstrijden moeten winnen. Tegen het einde van de rit zien we wel hoe we ervoor staan. Neemt niet weg dat elke Ajacied, ik dus ook, hoopt dat we de winterstop ingaan met een kleinere achterstand dan nu het geval is.

Het bekerduel tegen AZ van aanstaande woensdag is een ander soort wedstrijd. Ik heb zelf als speler de KNVB Beker twee keer gewonnen. Daar ben ik nu nog trots op. Het spelen van bekerfinales levert onvergetelijke en leerzame momenten op voor een voetballer. Vorig jaar verloor Ajax de bekerfinale van FC Twente, een jaar eerder won Ajax de finale van Feyenoord. De spelers die daarbij waren weten hoe leuk en goed het was om die wedstrijden te spelen. Dat ik het al over de finale heb, terwijl we tegen AZ spelen in de achtste finale, zegt iets over mijn ambitie als trainer en het vertrouwen dat ik heb in deze groep. Ik zet liever hoog in dan te laag.

Ik streef er dus naar dat we 2011 waardig afsluiten. Samen met het trouwe publiek. Door de vele gebeurtenissen zijn we bijna vergeten dat 2011 het jaar was waarin we voor de 30ste keer landskampioen werden. Denk bij de kerstboom nog even terug aan die mooie middag in mei. Ik weet zeker dat ik het zelf niet kan laten om nog een keer terug te blikken op deze fantastische prestatie.

Namens de spelers en de technische staf van Ajax wens ik alle supporters een gezellige afsluiting van het jaar en het allerbeste voor 2012.

Voor nu wens ik jullie allemaal heel veel plezier bij Ajax - ADO Den Haag.

Frank de Boer