Menu
De Boer heet supporters welkom

De Boer heet supporters welkom

Frank de Boer heet voor aanvang van de thuiswedstrijd Ajax - NAC alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Hartelijk welkom in de Amsterdam ArenA. Vanavond hervatten wij de strijd in de Eredivisie met de thuiswedstrijd tegen NAC Breda.

NAC is de koploper van het rechterrijtje. Deze tiende plek op de ranglijst is zeker niet slecht te noemen. De club kent al enige tijd financiële problemen en de trainer had dus weinig tot geen mogelijkheden zijn selectie te versterken.
De club heeft, zoals zoveel ploegen in de Eredivisie, meerdere spelers in de selectie met een Ajax-verleden. Van die groep ‘Ajacieden’ staan Florian Jozefzoon en Roly Bonevacia nog tot 1 juli 2013 bij ons onder contract. Zij zijn voor een seizoen aan NAC verhuurd om ervaring op te doen in de Eredivisie. Zo heeft NAC relatief goedkoop twee spelers en wij waren van mening dat ze elders meer speelminuten in de Eredivisie zouden maken dan bij ons. Dat is beter voor hun ontwikkeling. Ik krijg regelmatig van onze scouts de rapporten op mijn bureau van de prestaties van de door ons aan andere clubs verhuurde spelers. Florian en Roly speelden beiden tot dusverre ruim een handvol wedstrijden mee bij NAC. Florian heeft wat pech met blessures en de trainer van NAC kiest vaker voor andere spelers dan voor Roly. In tegensteling tot Geoffrey Castillion bij RKC en Rodney Sneijder bij FC Utrecht spelen zij dus niet elk duel in de Eredivisie mee. Ook tegenslagen en concurrentie zijn goed voor de ontwikkeling van spelers, al hoop ik dat ze allebei vaker aan speelminuten toe gaan komen.

Wij staan vijfde momenteel. Veel te laag voor Ajax en het aantal verliespunten is dan ook veel te hoog. Kijken naar andere ploegen doen we voorlopig niet, het gaat puur om onze eigen prestaties in deze komende periode. Ik heb al gezegd dat de resterende vijf Eredivisieduels van dit kalenderjaar moeten worden gewonnen, om die vervelende smaak nog enigszins weg te spoelen. Onze laatste wedstrijd van 2011 is een bekerontmoeting. Op woensdag 21 december vechten we met AZ uit wie van ons zich plaatst voor de laatste acht van het bekertoernooi. Tussendoor ligt er in ‘Europa’, met wedstrijden tegen Olympique Lyon en Real Madrid in het verschiet, nog veel te winnen. Kortom, acht wedstrijden waarin nog genoeg eer te behalen valt voor Ajax.

We werden de afgelopen twee weken onaangenaam verrast door een aantal blessuregevallen. Sommige blessures vallen mee, maar dat we bijvoorbeeld Siem de Jong anderhalve maand moeten missen is een aderlating. Desondanks verwacht ik dat we vanavond drie punten gaan pakken en daarmee een eerste goede stap zetten in de eerder genoemde reeks van acht wedstrijden in 2011.

Juist op momenten dat het even tegenzit is het voor de spelers extra belangrijk de steun van de supporters te voelen. Laten we vanavond gezamenlijk onze bijdrage leveren aan een mooie wedstrijd van Ajax, met uiteindelijk een goed resultaat.

Heel veel plezier bij Ajax - NAC.

Frank de Boer
Trainer/Coach