Menu
De Boer heet supporters welkom

De Boer heet supporters welkom

Frank de Boer heet voor aanvang van Ajax - FC Utrecht alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Hartelijk welkom in de Amsterdam ArenA. Vandaag is FC Utrecht onze tegenstander. Het is onze eerste competitiewedstrijd in de ArenA van dit kalenderjaar. Wij begonnen 2012 met een oefenwedstrijd tegen Almere City en een goed trainingskamp in het Braziliaanse São Paulo. In onze eerste officiële wedstrijd werden we door AZ uitgeschakeld voor de KNVB beker en vervolgens speelden we in Alkmaar gelijk voor de competitie. Over ons spel in die laatste wedstrijd waren we tevreden. Maar de nederlaag in De Kuip van vorige week was de wedstrijd die daarop volgde. Voor iedereen die Ajax een warm hart toedraagt is duidelijk dat we er vandaag alles aan moeten doen om drie punten te pakken.

De met 6-4 verloren uitwedstrijd tegen onze tegenstander van vandaag wilde ik graag snel vergeten, maar juist door het verloop van de wedstrijd en met name de uitslag werd het een ‘onvergetelijke’ middag. We zullen er in de aanloop naar deze wedstrijd in Amsterdam wederom aan worden herinnerd. In algemene zin geldt dat we alle thuiswedstrijden winnend moeten zien af te sluiten; daarnaast wil ik vandaag graag rechtzetten wat in Utrecht gebeurd is. Om het toch nog enigszins te kunnen vergeten.

Dat zal niet gemakkelijk worden. FC Utrecht is tegen Ajax altijd gebrand op een goed resultaat. Helemaal nu ze dichtbij de degradatiezone terecht zijn gekomen. Wij zitten in de fase dat we niet alleen te vaak ondermaats presteren, maar dat ook alle andere dingen tegenzitten. Veel blessures, nu weer een schorsing (Jan Vertonghen), arbitrale dwalingen en zelden of nooit een gelukje. Het één heeft te maken met het ander. Om geluk af te dwingen moet je niet zeuren en keihard werken. Er alles aan doen om je te verbeteren als team en als individu. Dat is het belangrijkste dat ons deze periode te doen staat.

Het past ook niet bij Ajax om daarover te klagen, dus dat zal ik ook niet doen. Ik verschuil me er niet achter en vind dat we ondanks de vele spelers die we missen genoeg kwaliteit in de selectie hebben om bepaalde klappen op te kunnen vangen. En dus heb ik vertrouwen in een goed resultaat vandaag. Gesteund door het publiek moeten we veel inzet tonen en daarbij verzorgd blijven voetballen. Alleen dan kunnen we aantonen beter te zijn dan FC Utrecht. Door een overwinning kunnen we vertrouwen opdoen. Dat is in deze fase een cruciale factor om goed te kunnen presteren: vertrouwen.

Voor ons is het dus een belangrijk duel. Ik hoop dat iedereen die vandaag de ArenA bezoekt het belang van deze wedstrijd voor ogen heeft. Gezamenlijk moeten we het tij zien te keren. Dan kan ik in mijn volgende voorwoord van de Kick Off ook een stuk positiever zijn dan nu.

Heel veel plezier bij Ajax - FC Utrecht.

Frank de Boer

Kom ook naar Ajax - FC Utrecht!