Menu
De Boer heet supporters welkom

De Boer heet supporters welkom

Frank de Boer heet voor aanvang van de thuiswedstrijd Ajax - Real Madrid alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Hartelijk welkom in de Amsterdam ArenA bij Ajax - Real Madrid. Het is een belangrijke avond voor Ajax, we maken kans om bij de laatste 16 clubs in de UEFA Champions League te komen. Ik noemde dat tot voor kort ‘een stuntje’, maar heb me door anderen laten overtuigen het toch een ‘stunt’ te noemen. Zover is het echter nog niet.

Als we ons weten te plaatsen is dat goed voor Ajax en goed voor het Nederlandse voetbal. Daarnaast is het spelen van Europees voetbal goed voor de ontwikkeling van de spelers. Je speelt tegen clubs uit een ander land, die vaak op een andere manier spelen dan we in Nederland gewend zijn. En je komt in landen en stadions waar een heel andere sfeer hangt dan hier. Ik heb het zelf altijd fantastisch gevonden om in het buitenland te spelen. En ik merk aan deze selectie dat ze ook genieten van de wedstrijden in de UEFA Champions League en dat ze boven zichzelf uit kunnen stijgen. Dat hebben we nodig vandaag.

Toen we aan het begin van het seizoen de pot van de loting ingingen, was Europees overwinteren de doelstelling. Ik heb vaak benadrukt dat ik iets ambitieuzer ben en voor overwintering in de UEFA Champions League ging. En dat kan dus nog steeds. Nu we vijf van de zes poulewedstrijden hebben gespeeld, kun je in elk geval constateren dat we als ploeg hebben laten zien dat we thuishoren in de UEFA Champions League. Clubs als Barcelona, Real Madrid en Manchester United zijn groter dan wij, maar wij hebben aangetoond in dit toernooi niet per definitie onder te hoeven doen voor onze tegenstanders, kijk maar naar de duels tegen Olympique Lyon en Dinamo Zagreb. En daarom maken we vanavond kans om in het toernooi te blijven.

Het zal een spannende en bijzondere avond worden. Real Madrid is al geplaatst en spaart enkele basisspelers. Dat betekent niet dat ze de wedstrijd laten lopen, integendeel. Wat er voor in de plaats komt draait moeiteloos mee bij hun eerste elftal en zal ook absolute top zijn. En deze spelers willen aan José Mourinho laten zien dat ze het waard zijn om vanaf het begin te starten.

Terwijl ik dit schrijf is nog niet bekend welke van onze spelers die de afgelopen weken geblesseerd waren, weer fit zijn. Hoe dan ook hebben we wederom een jonge selectie. Terwijl de supporters ongetwijfeld met een schuin oog naar de wedstrijd tussen Olympique en Dinamo zullen kijken, verwacht ik dat onze spelers volop steun krijgen van de volle ArenA. We hebben het keihard nodig om het gewenste resultaat te behalen. En het is goed voor de club als het weer eens over de prestaties op het veld gaat.

Heel veel plezier bij Ajax - Real Madrid!

Frank de Boer
Trainer/Coach