Menu
De Boer heet supporters welkom

De Boer heet supporters welkom

Frank de Boer heet voor aanvang van Ajax - NEC alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Hartelijk welkom in de Amsterdam ArenA. Vandaag spelen we tegen NEC Nijmegen.

De twee uitwedstrijden die ik als trainer van Ajax in Nijmegen heb meegemaakt, kan ik me beide nog helder voor de geest halen. In de laatste weken van vorig seizoen kropen we steeds dichter bij de top van de ranglijst. Vanuit een positie waardoor nagenoeg niemand meer aan Ajax dacht als kampioenskandidaat. Toen we in Nijmegen in de 31ste speelronde op een 1-0 achterstand kwamen en zij enkele grote kansen op 2-0 misten, leek de landstitel echter weer heel ver weg. Maar we sleepten er een 1-2 zege uit. Dat was fantastisch. Iedereen weet hoe de weken daarna eruit zagen, met de landstitel als hoogtepunt. En dit seizoen was de uitwedstrijd tegen NEC onder andere het Eredivisiedebuut van Davy Klaassen, die meteen zijn eerste goal voor Ajax maakte. Onvergetelijk voor hem, maar ook voor ons als technische staf. We wonnen die wedstrijd met 0-3 en dat was verdiend.

Vandaag spelen we thuis. Zeker na de blamage tegen FC Utrecht heeft ons thuispubliek recht op een mooie wedstrijd, waarin we door ons eigen spel te spelen een overwinning moeten halen. Ging het de afgelopen maanden vaak over onze blessures en de puzzel die ik als trainer had met betrekking tot de opstelling, het tij keert een beetje. Dat wil zeggen dat ik ook weer enkele keuzes uit luxe kan maken. Omdat op steeds meer posities meerdere spelers fit zijn die in aanmerking komen voor een basisplaats. Zo hoort het bij clubs zoals Ajax. Concurrentiestrijd, daar wordt iedereen beter van en als het goed is wordt dat zichtbaar in de resultaten. Ik ben positief ingesteld en zie de komende periode dan ook optimistisch tegemoet.

Onze tegenstander van vandaag staat twaalfde op de ranglijst. NEC heeft een ploeg waar veel voetbal in zit. De stand op de ranglijst valt ze daarom ongetwijfeld iets tegen. Dat kun je zeker ook van ons zeggen. De landstitel is verder weg dan ooit. Wij moeten ons de komende periode richten op andere plaatsen dan de koppositie. Het is de keiharde realiteit.

Maar ongeacht de stand op de ranglijst vind ik dat we vooral naar onszelf moeten kijken en niet naar onze concurrenten. Wij moeten eerst zelf presteren en in een later stadium van het seizoen misschien wat meer naar andere clubs kijken. Daarom rest ons vandaag maar één ding. En dat is winnen.

Heel veel plezier bij Ajax - NEC.

Frank de Boer