Menu
De Boer: 'Het blijft sport'

De Boer: 'Het blijft sport'

Frank de Boer ontkende na de grote zege op FC Twente (4-0) niet dat Ajax een grote stap richting landstitel had gezet, maar waakte ook voor teveel euforie. ,,Natuurlijk mag het niet meer mis, maar het blijft sport. De Graafschap heeft volgende week niets te verliezen en wij juist alles.”

Ajax legde in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een uitstekende pot op de mat. De Boer roemde vooral de teamprestatie. ,,Alles komt nu samen, maar dat hoort ook bij een topclub. De concurrentie moet hoog zijn, zodat ik keuzes kan maken.” Veelzeggend was dat het gehele team tot Ajacied van de wedstrijd werd verkozen. ,,Het was heel lastig. Ik vond veel jongens goed spelen. Als je dan de laatste thuiswedstrijd met 4-0 wint, verdienen ze het allemaal.”

Uitstralen
Van De Boer moest Ajax met de borst vooruit spelen. ,,Het gaat erom wie het liefst kampioen wilt worden. Ik heb ook gezegd tegen de spelers: jullie bepalen zelf of je kampioen wilt worden. Dat moet je vanaf minuut één uitstralen, Ik denk dat de jongens dat goed hebben gedaan.”

De Boer hield zich afzijdig van de ontwikkelingen in Eindhoven bij PSV – Cambuur. ,,Ik heb in de rust gezien dat het 3-2 stond, maar heb er verder niets van meegekregen. De focus lag op onze eigen wedstrijd. Ik dacht ook dat het 5-2 was geworden bij PSV, maar in de laatste minuut hebben ze toch nog een keer gescoord.” Ook op de Vijverberg hoeft de coach niet op de hoogte gehouden te worden. ,,Wij moeten volgende week gewoon precies hetzelfde doen.”

,,We hebben nog niets”, besloot De Boer. ,,Dat beseffen de spelers ook terdege. We hebben wel een heel belangrijke stap gezet. We zullen volgende week met concentratie en gezonde spanning die wedstrijd aan moeten gaan. Daar heb ik veel vertrouwen in. Als we onze plicht doen, ben ik overtuigd dat we met de schaal in onze handen staan.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst