Menu
De Boer hoeft nooit in het midden

De Boer hoeft nooit in het midden

Het is dat Frank de Boer een afwijkend tenue draagt, maar anders zou een onwetende toeschouwer zomaar kunnen denken dat De Boer een van de spelers is. Even fanatiek als foutloos stortte De Boer zich dinsdagmiddag tijdens de training in de rondo. De 112-voudig international verloor geen enkele keer de bal waardoor hij niet in het midden hoefde. Hij gaf daarmee het goede voorbeeld.

,,Laat die bal even liggen jongens”, klinkt het uit de mond van Frank de Boer. Hij richt zich tot de vijf Denen van Ajax, die na interlandverplichtingen weer compleet zijn in Amsterdam. Vol enthousiasme zijn Eriksen, Boilesen, Schöne, Fischer en Poulsen al even in de weer met de bal voordat de training officieel begint. Om klokslag half drie melden ze zich samen met twaalf andere Ajacieden bij loop- en conditietrainer Björn Rekelhof die een reeks loopoefeningen in petto heeft. Pas daarna is het weer tijd voor de bal.

Ondanks de afwezigheid van een aantal internationals, staan er uiteindelijk toch nog 17 spelers op het veld. Opgeteld bij de spelers van Jong Ajax en het viertal keepers valt er voor de bezoekers van de openbare training genoeg te zien. Met name de fans die zich bij de oefeningen op Frank de Boer richten, krijgen geregeld mooie staaltjes voetbal van de coach van Ajax te zien. Onder toeziend oog van onder meer broer Ronald valt er daarom genoeg te genieten op de Toekomst. Vier dagen voor de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk straalt het plezier ervan af.

De grote rondo zorgt zo nu en dan voor hilariteit. Wie moet er in het midden? En wie heeft de listigste balletjes in huis om te show te stelen? Iemand die (vrijwel) nooit in het midden hoeft is De Boer. In ieder geval niet deze dinsdag. De hoofdcoach heeft tijdens zijn rijke carrière als speler talloze rondo’s gespeeld. Al die ervaring betaalt zich ook op 42-jarige leeftijd nog altijd uit. Tel daar zijn voorliefde voor spelletjes bij op, en ook de spelelementen bij de rondo vormen voor De Boer geen obstakel. Ook zonder aanwijzingen geeft hij zijn spelers onbewust voetballes mee. De voetballer leeft altijd voort in De Boer.

Ajax - RKC begint zaterdag om 18:45 uur in de Amsterdam ArenA. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar via onderstaande link en de Ajax Experience op het Rembandtplein in Amsterdam.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bestel je tickets voor Ajax - RKC online

Een Deens duel tussen Fischer en Schöne. Een Deens duel tussen Fischer en Schöne.
Denemarken speelt dinsdagavond geen interland. Vandaar dat Christian Eriksen alweer in Amsterdam is. Denemarken speelt dinsdagavond geen interland. Vandaar dat Christian Eriksen alweer in Amsterdam is.
Tobias Sana temidden van drie Denen. Tobias Sana temidden van drie Denen.
Mitchell Dijks moest in het midden tijdens de rondo. Mitchell Dijks moest in het midden tijdens de rondo.
Frank de Boer verdedigde zijn plek in de rondo nauwkeurig. Dit tot plezier van Nicolai Boilesen. Frank de Boer verdedigde zijn plek in de rondo nauwkeurig. Dit tot plezier van Nicolai Boilesen.