Menu
De Boer hoopt op ‘continue verbetering’

De Boer hoopt op ‘continue verbetering’

De ontwikkelingen van de selectie tijdens de eerste weken van de voorbereiding. Wél of juist geen beweging op de transfermarkt. Tijdens de persconferentie van Frank de Boer in De Lutte kwamen uiteenlopende gespreksonderwerpen aan bod.

De Ajax-trainer begon het persmoment in landhuishotel De Bloemenbeek met een sterktewens richting Enschede. Donderdag viel een dode te betreuren toen een deel van de nieuwe overkapping van het stadion van FC Twente instortte. ,,We wensen namens Ajax alle betrokken sterkte’’, opende De Boer het persmoment in De Lutte.

In het vervolg van de persconferentie, met een fraai maisveld als landelijk decor, toonde De Boer zich tevreden over de vorm en ontwikkeling van zijn spelersgroep. ,,Zoals het er nu uitziet, hoeven we er niemand bij’’, vond De Boer. ,,Er zullen een paar jongens afvallen, maar er komen er volgende week ook weer vier bij. Natuurlijk strijden we ook dit seizoen om het kampioenschap. Dat moet altijd het doel zijn.’’ De ‘vier’ instromers zijn Gregory van der Wiel, Christian Eriksen, Nicolai Boilesen en Kolbeinn Sigthorsson. Het kwartet mag om verschillende redenen later beginnen.

De Boer is tevreden over de progressie die zijn spelers maken. De Boer is tevreden over de progressie die zijn spelers maken.

Zaterdag spelen de Ajacieden tegen FC Emmen hun derde oefenwedstrijd van de voorbereiding. ,,Ik heb vooral in de tweede wedstrijd veel goede dingen gezien’’, doelde De Boer op het met 0-11 gewonnen treffen met AZSV. ,,Tegen Emmen laat ik spelers iets langer spelen. Geen helft, maar een uur of iets dergelijks. Daar komt een stijgende lijn in. Dat moet ook, als we het zo serieus mogelijk aanpakken. Ik wil continue verbetering zien.’’ De Ajax-trainer ziet zijn spelers duidelijk progressie maken. ,,Oefeningen waar we in het begin moeite mee hadden, worden nu goed uitgevoerd. Uiteindelijk moeten we negentig minuten domineren. De omschakeling van balverlies naar balbezit moet beter. Er zit nog veel rek in deze ploeg. En er valt nog heel veel terrein te winnen.’’

De speciale persdag, in het fraaie Overijsselse decor van De Bloemenbeek, trekt ook traditioneel veel journaille. Ook vanuit België en uit de lokale journalistenpoule waren sportjournalisten naar De Lutte gekomen. Na de Belgische vragen over Mats Rits (,,maakt goede, gedreven indruk en is zeer gretig’’) informeerde de lokale omroep van Losser naar Derk Boerrigter (,,heel goed bezig’’). De Oldenzaler – Boerrigter is om de hoek van De Lutte geboren - kampt wel met een tegenslag. Een scheenbeenblessure wordt momenteel behandeld door de medische staf van Ajax. De kwetsuur komt waarschijnlijk voort uit overbelasting. Acupunctuur is een van de toegepaste methoden. De Boer: ,,Derk moet het gevecht aangaan op de linkerflank. Lorenzo Ebecilio heeft afgelopen seizoen veel gespeeld op links. Goed om nu meer variatie te hebben op de flank.’’

Tenslotte kwamen ook nieuwsgeruchten op de transfermarkt ter sprake. Keeper Maarten Stekelenburg is gelukkig nog altijd Ajacied. Geruchten over een naderend vertrek doen de ronde. ,,Maarten heeft de laatste twee jaren fantastische sprongen gemaakt’’, schetst De Boer de ontwikkeling van zijn eerste doelman. ,,Hoe moeilijk het ook is: we zullen het moeten accepteren als hij weg gaat. En als het zover komt, hoop ik dat we er snel op anticiperen. De tweede en derde doelman zijn ook belangrijk. Hoe belangrijk blijkt wel uit de laatste 7 jaar. Toen is het slechts een jaar niet gebeurd dat we de derde keeper niet hebben gebruikt.’’

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

De persdag in De Bloemenbeek in De Lutte trok veel journalisten. De persdag in De Bloemenbeek in De Lutte trok veel journalisten.
Landelijke en lokale media stelden hun vragen aan De Boer. Landelijke en lokale media stelden hun vragen aan De Boer.