Menu
De Boer hoopt op mooi cadeau

De Boer hoopt op mooi cadeau

Ajax kan zichzelf zondagmiddag een zeer gewild verjaardagcadeau schenken in de vorm van een zege bij ADO Den Haag. Gezien de ranglijst, ADO staat veertiende en Ajax tweede, moeten de Amsterdammers de wedstrijd winnen. ,,Maar ADO heeft de laatste wedstrijden goede resultaten behaald”, waarschuwt trainer Frank de Boer voor onderschatting.

Het wordt, geteld vanaf de invoering van de Eredivisie in 1956, de elfde keer in de historie dat Ajax op de eigen verjaardag een wedstrijd speelt. De eerste keer was in 1962 in de Kuip tegen Feyenoord. Ajax won met 2-1. De laatste keer was in 2009 thuis tegen Olympique Marseille en dat duel eindigde in 2-2. Zondag op de 112e verjaardag wil Ajax drie punten mee de bus in nemen. ,,We moeten zelf winnen. En dan kunnen we rustig achterover in de bus kijken wat er verder gebeurt die middag”, aldus De Boer tijdens het persmoment vrijdagmiddag op de Toekomst.

De trainer kan nog geen beroep doen op Derk Boerrigter en Kolbeinn Sigthórsson die vrijdagochtend beiden apart van de groep hun training afwerkten. ,,Derk blijft schommelen. De CT-scan was beter dan een maand terug, maar we zijn heel voorzichtig met hem. Met Kolbeinn gaat het echt de goede kant op. Tot nu toe hielden we hem nog buiten de partijvormen, maar vanaf volgende week zal hij die ook meedoen. Als dat goed gaat, kan hij minuten in Jong Ajax gaan maken. Gregory van der Wiel hoopt volgende week weer aan te sluiten bij de groep. Maar ik ga geen speculaties doen over wie wanneer terugkeert. Eerst moeten we maar eens afwachten hoe de reacties na de training zijn.”

Lorenzo Ebecilio verliet vrijdag met liesklachten de training. Lorenzo Ebecilio verliet vrijdag met liesklachten de training.

Lorenzo Ebecilio kreeg vrijdagochtend last van zijn lies en verliet uit voorzorg het trainingsveld. Het is afwachten of de nummer elf zich zondag bij de selectie voegt. Als alternatieven heeft De Boer Jody Lukoki en Ismaïl Aissati achter de hand. Viktor Fischer, de Deense A-junior die woensdagavond in de met 0-6 gewonnen wedstrijd tegen Liverpool A1 de grote man van Ajax A1 was, is voor De Boer (nog) geen optie. ,,We zijn voorzichtig met hem. We zijn blij dat hij nu over een langere periode veel wedstrijden kan spelen zonder blessures.”

Zondag dus vertrouwde gezichten in de selectie voor ADO, dat goede resultaten boekte afgelopen twee weken. ,,Ze hebben een andere filosofie gebruikt, zijn behoudender in de verdediging", viel De Boer op. ,,De 0-2 winst bij Heracles en de 0-0 tegen Heerenveen zijn redelijke uitslagen voor ADO en ik verwacht daarom eenzelfde strijdplan tegen ons. Wij moeten er voor waken dat we niet, zoals Heracles, in de val lopen van een vroege tegengoal. Want dan zullen ze nog gegroepeerder gaan spelen. Wij moeten geconcentreerd zijn. De wedstrijd van vorig jaar kan ik me nog wel herinneren. Het was een knotsgekke wedstrijd die voor ons, ondanks veel balbezit, zuur eindigde. We dachten na de 3-2 nederlaag dat het kampioenschap was verspeeld. Ik hoop niet dat het weer zo gaat.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (top)
Ajax.nl/Gerard van Hees (middelste)

Voorspel de uitslag van ADO Den Haag - Ajax bij Toto en win tot 70 x je inleg!