Menu
De Boer hoopt op snelle goal

De Boer hoopt op snelle goal

Ajax treft zondagmiddag vanaf 14:30 uur in de eigen Amsterdam ArenA RKC Waalwijk. Trainer Frank de Boer hoopt op een snelle treffer van zijn team, zodat de gasten de eventueel opgetrokken verdedigingslinies zullen moeten verlaten.

De opstelling voor zondag heeft de trainer al in zijn hoofd, maar zaterdag rest er nog een training en pas daarna zal hij de spelers laten weten welke achttien in de wedstrijdselectie worden opgenomen. Dus zijn toehoorders op de vrijdagse persconferentie kregen daarover nog geen uitsluitsel. Wel maakte De Boer duidelijk dat Derk Boerrigter nog niet tot de wedstrijdselectie zal behoren. ,,Derk mag zelf aangeven hoe hij zich voelt. Als hij tijdens een training denkt dat het genoeg is geweest, dan stapt hij eruit. Je hoopt uiteraard dat hij een hele training kan doen, maar donderdag deed hij ongeveer driekwart van de training mee en vandaag weer. Wij hebben voor hem een planning in ons hoofd wanneer hij bij Jong Ajax weer een helft zal meedoen. We richten de pijlen op 19 maart.”

Eyong Enoh zal wel weer bij de selectie zitten. De Kameroener raakte in de uitwedstrijd bij NAC Breda na een half uur geblesseerd aan zijn hamstring, maar is weer fit. Dat geldt nog niet voor Nicolai Boilesen die direct na zijn rentree na blessureleed een beschadigde hamstring opliep in de thuiswedstrijd tegen Manchester United. ,,De beschadiging zit nu op een andere plek als bij de vorige blessure, maar we zullen met hem heel voorzichtig doen.” Goed nieuws kwam er gelukkig ook vanuit de ziekenboeg. Maandag zal Kolbeinn Sigthórsson zich weer bij de groep aansluiten op het veld. Vorige week hoopte Frank de Boer dat ook Gregory van der Wiel die stap zou kunnen maken, maar dat zit er nog niet in. ,,Met Greg gaat het met ups en downs. Twee weken terug leek 12 maart haalbaar, maar nu heeft hij met een terugslag te maken. We hopen dat hij binnen twee weken wel bij de groepstraining kan aanhaken.”

Eyong Enoh keert terug in de wedstrijdselectie. Eyong Enoh keert terug in de wedstrijdselectie.

Voor zondag verwacht De Boer dat de Waalwijkers van trainer Ruud Brood ongeveer eenzelfde strijdwijze als vorige week van Roda JC Kerkrade. ,,RKC doet het vrij goed, ze staan op een negende plek. Ze hebben Feyenoord op 1-1 gehouden. Organisatorisch zit het goed in elkaar. Ik verwacht dat ze net zo’n afwachtend speelplan als Roda zullen hebben, maar het kan zijn dat ze een andere strategie hanteren. Ze hebben goede voetballers, dus we moeten goed geconcentreerd zijn. Ik hoop op een snelle goal van ons, zodat RKC de gesloten linies moet verlaten. We hopen dat we vanaf het begin zo kunnen spelen, als we de tweede helft tegen Roda deden. Je hoopt altijd dat het vanaf de eerste minuut gebeurt en dat je niet op achterstand komt. Maar tegen Roda gebeurde dat wel. Het zal geen gemakkelijke partij worden.”

Deze week is het voor het eerst dit seizoen dat Ajax in een internationale week zich helemaal kan focussen op de competitie. Anders dan PSV, Twente en AZ werkten de Ajacieden al vanaf maandag naar de komende tegenstander toe. ,,Natuurlijk hadden we zelf gehoopt nog in de Europa League te spelen”, zegt De Boer. ,,AZ en Twente hebben goede uitslagen neergezet en PSV scoorde gelukkig voor hun nog twee goals waardoor ze de kansen op de volgende ronde in eigen hand hebben. Of de Europese verplichtingen beslissend zullen zijn in de titelrace weet ik niet. In onze periode (De Boer doelt op zijn tijd als speler van Ajax, red.) werden we afgetekend kampioen en wonnen we de Champions League. Het kan dus zo zijn dat je in een flow komt, maar het kan ook een aanslag zijn op een team. Ik kan er niets over zeggen. Voor ons was het de laatste tijd weleens lastig om na een Europese wedstrijd drie punten te pakken tegen RKC, dus ik hoop dat het nu wel lukt.”

Ajax - RKC Waalwijk begint zondag om 14:30 uur in de Amsterdam ArenA. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Voor het duel geldt vrije verkoop.


Tekst en foto's: Ajax.nl

Kaartverkoop Ajax - RKC Waalwijk

Voorspel de uitslag van Ajax - RKC Waalwijk bij Toto en win tot 70 x je inleg!