Menu
De Boer: 'Iedereen gelooft weer in de titel'

De Boer: 'Iedereen gelooft weer in de titel'

Ajax neemt het zondagmiddag in Nijmegen op tegen NEC. Vier speelrondes voor het einde is het team van Frank de Boer weer helemaal terug in de titelrace. Vrijdagmiddag benadrukte De Boer dat de toegenomen titelkansen leven in de groep. Ander goed nieuws is dat Toby Alderweireld weer inzetbaar is.

Sinds het puntenverlies van FC Twente en PSV leeft bij Ajax het besef weer dat het seizoen 2010-2011 nog wel eens heel succesvol kan aflopen. ,,We moeten beseffen dat er iets moois valt te halen”, sprak Frank de Boer vrijdagmiddag tijdens het wekelijkse persmoment. ,,Iedereen gelooft weer in de titel. De spelers moeten het uiteindelijk doen. Als technische staf kunnen wij alleen maar aangeven. Wat in ieder geval helder is, is dat de komende weken niet mag gebeuren wat laatst op bezoek bij ADO gebeurde. We mogen ons niet meer laten verrassen.”

Toby Alderweireld lijkt klaar voor zijn rentree. De Belg is hersteld van zijn bovenbeenblessure die hij een aantal weken geleden bij het Belgisch elftal opliep. ,,Hij heeft nu twee dagen volledig met de groep meegetraind. Beide trainingen heeft hij goed doorstaan. Hij heeft geen reactie gekregen. Ik ga er daarom van uit dat hij zondag tegen NEC weer volledig inzetbaar is.”

De Boer kan zondag tegen NEC weer over de herstelde Toby Alderweireld beschikken. De Boer kan zondag tegen NEC weer over de herstelde Toby Alderweireld beschikken.

Na de uitwedstrijd tegen NEC wacht Ajax het thuisduel met Excelsior en de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Op de slotdag van de competitie komt FC Twente naar de Amsterdam ArenA. De eerste horde in Nijmegen is geen gemakkelijke, zo verwacht De Boer. ,,NEC doet het goed dit seizoen. Bovendien hebben ze met Björn Vleminckx de topscorer van de Eredivisie in hun gelederen. Er is dus totaal geen reden om ze te onderschatten. Zeker niet nu we weer kans maken op de titel. Dat besef is er wel.”

Tijdens de persconferentie kwam ook Viktor Fischer ter sprake. Het 16-jarige Deense supertalent komt volgend seizoen naar Ajax, zo vertelde De Boer. ,,Het is een veelzijdige speler die zowel ín als achter de spits kan spelen. Hij begint volgend seizoen in de A1 om rustig te acclimatiseren. Hij is nog eerstejaars A-junior, dus logisch dat hij daar begint. Bovendien hebben we nu de ervaring met Christian Eriksen en Nicolai Boilesen dat de stap vanuit Denemarken naar Ajax toch best groot is. Het is daarom goed dat dergelijke jonge talenten van buitenaf eerst in de jeugdopleiding aan de speelwijze en trainingen van Ajax kunnen wennen.” De Boer voegde er aan toe blij te zijn dat Fischer bewust voor Ajax heeft gekozen. Zeker omdat veel grote clubs achter de Deen aanzaten. ,,Ook Fischer ziet dat je bij Ajax snel kan debuteren. Dat kan dat soort jongens over de streep trekken.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst


Wat wordt zondag de uitslag van NEC - Ajax? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Speel mee met Toto en voorspel de uitslag van NEC - Ajax!