Menu
De Boer: "In balbezit een offday"

De Boer: "In balbezit een offday"

Frank de Boer wond er na afloop van Ajax – Fenerbahçe geen doekjes om. De coach was teleurgesteld over het optreden van de Ajacieden. ,,Dit was in balbezit een offday”, vertelde De Boer op de persconferentie. ,,We zijn geen moment in de wedstrijd in ons spel gekomen. Uiteindelijk mogen we blij zijn dat het 0-0 is gebleven.”

Ajax werd van de remise niet veel wijzer. De achterstand op Fenerbahçe bleef twee punten. ,,Ik had in ieder geval een heel andere wedstrijd voor ogen”, vertelde De Boer. ,,Ik kan niet zeggen dat de jongens niet hun stinkende best hebben gedaan, want dat hebben ze wel gedaan. Alleen verwacht je in balbezit meer kwaliteit. De simpelste dingen gingen fout, soms door druk van de tegenstander, maar soms ook zonder een speler van Fenerbahçe in de buurt.’

De Boer noemde het veelzeggend dat Kenny Tete tot man van de wedstrijd werd verkozen. ,,Terecht hoor, want hij speelde een prima wedstrijd. Maar uiteindelijk heb je liever een middenvelder of aanvaller als man of the match. Dat betekent dan dat je in ieder geval dreigend bent geweest.”

De Boer tot slot: ,,We hadden een goede slag kunnen slaan. Helaas hebben we het niet meer in eigen hand. Als Fenerbahçe een keer wint en gelijkspeelt, zijn ze er. Maar zolang er hoop is, gaan we er nog voor. We moeten onze hoop op Molde vestigen, en zelf in ieder geval winnen bij Celtic.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Louis van de Vuurst