Menu
De Boer in onzekerheid voor NAC

De Boer in onzekerheid voor NAC

Na de gewonnen bekerwedstrijd tegen NAC Breda wacht Ajax zondag een soort van return, als NAC als gastheer optreedt voor het competitietreffen tussen beide opponenten van donderdag. In aanloop naar NAC - Ajax ging vrijdag vooral over Luis Suarez en Mounir El Hamdaoui.

Voor Luis Suarez zit zijn schorsing van zeven duels er op. Maar of de spits zich in Breda zal melden, is maar de vraag omdat er volop wordt onderhandeld tussen Liverpool en Ajax. ,,Ik schat de kans dat Luis blijft op fifty-fifty ", sprak trainer Frank de Boer vrijdagmiddag tijdens het persmoment op de Toekomst.

Voor de beginnende hoofdcoach zijn het moeilijke dagen de laatste voor de transferdeadline. ,,Het is lastig om in onzekerheid te zitten. We zijn nu zo dicht bij de deadline dat het moeilijk wordt om nog te kunnen anticiperen op een mogelijke transfer, want je moet je ook de tijd gunnen voor alternatieven. Daarom staan we er stellig in dat als het voor vrijdag middernacht niet rondkomt, het niet meer gaat gebeuren. Mocht het niet doorgaan, dan speelt Luis zondag tegen NAC. Ik heb niet van hem gehoord dat hij weigert te spelen. Hij is een liefhebber en speelt om te winnen."

Of De Boer zondag kan beschikken over Suarez en El Hamdaoui is nog maar de vraag. Of De Boer zondag kan beschikken over Suarez en El Hamdaoui is nog maar de vraag.

De Boer kan zich, als oud-speler, uitstekend inleven in de situatie van zijn Uruguayaanse spits. ,,Ik heb die ervaring zelf ook gehad. Ik kan best begrijpen dat Luis naar Liverpool wil, het is een mooie club. Maar het moet wel voor beide partijen bevredigend zijn. Een vertrek van Luis zal een groot verlies zijn, maar aan de andere kant hebben we de kwaliteit om ook zonder hem wedstrijden te winnen."

Behalve de onzekerheid over het aanblijven van Suarez, zijn er twijfels over het meespelen van Demy de Zeeuw en Mounir El Hamdaoui. De laatste deed vrijdagochtend wel de hele training mee. ,,Maar hij maakte de laatste keren steeds een goede indruk en dan kreeg hij toch weer een terugval. Hopelijk is dat nu niet zo en kunnen we van zijn kwaliteiten gebruiken maken. Dat moet wel in overleg met de dokter. Of hij dan links of in de spits speelt, hangt ook af van de inzetbaarheid van De Zeeuw."

In tegenstelling tot de onzekerheid rondom Suarez en El Hamdaoui staat de positieve ontwikkeling van Miralem Sulejmani. ,,Ik zie een stijgende lijn", reageerde De Boer. ,,Maar voor mijn gevoel kan hij nog meer brengen. Ik zag hem donderdagavond tegen NAC een sprint trekken. Toen vroeg ik hem in de rust of hij soms op de brommer was gekomen en of hij niet vijf van die sprints in een wedstrijd kon doen in plaats van één. Hij moet beter beseffen wat hij kan en die kwaliteiten beter benutten. Hij heeft een goed schot, een versnelling en overzicht. We kunnen nog veel plezier aan hem beleven. We werken wel aan de mindere punten, maar met wedstrijden op woensdag en zondag is dat lastig."

Tot slot kwam NAC Breda ook nog in het persmoment voor. ,,Ze zijn thuis een stuk lastiger dan uit", hield De Boer zijn gehoor als uitsmijter en ter overdenking voor.


Wat wordt zondag de uitslag van NAC Breda - Ajax? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Tekst:Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Speel mee met Toto en voorspel de uitslag van NAC Breda - Ajax