Menu
De Boer is positief gestemd

De Boer is positief gestemd

Vijf dagen na het Champions League-avontuur tegen Real Madrid (3-0 verlies) wacht Ajax het lastige uitduel bij FC Groningen. Daar hoopt trainer Frank de Boer onder meer een einde te maken aan de negatieve reeks van acht opeenvolgende uitwedstrijden in de Eredivisie, waarin de landskampioen op achterstand kwam.

,,Dat is geen goed signaal'', merkte de coach vrijdag op tijdens de wekelijkse persconferentie. ,,Vooral omdat je nog harder moet werken om het recht te zetten.”

Tegelijkertijd besefte De Boer dat een bezoekje aan de Euroborg doorgaans geen eenvoudig karwei is. ,,Groningen-uit is normaal gesproken best wel lastig. Dat zag je vorig seizoen toen ze na een 0-2 achterstand nog terugkwamen naar 2-2. Bovendien hebben ze een stijgende lijn te pakken en met Pieter Huistra een trainer die ik hoog heb zitten als collega”, stak hij de loftrompet over de Fries, die vorig jaar Jong Ajax verruilde voor het hoofdtrainerschap bij zijn oude liefde FC Groningen.

Ondanks de sterkte van de komende opponent weet De Boer dat hem zondag slechts een ding rest: winnen. ,,We mogen sowieso geen puntverlies lijden en moeten drie punten halen. Ik ben in elk geval positief gestemd.”

Met name het vertoonde spel in het Bernabéu Stadion zorgde bij de trainer van de Amsterdammers voor enig houvast. ,,Ik heb de wedstrijd teruggezien. Er zaten heel goede dingen bij en dingen die we moeten verbeteren. Zondag wil ik daar een begin van zien. We hebben toch verloren tegen Real Madrid en willen dat zo snel mogelijk rechtzetten.”

Ajax kan in Groningen nog geen beroep doen op Nicolai Boilesen, Aras Özbiliz en Mats Rits. ,,Boilesen revalideert van een hamstringblessure”, lichtte De Boer toe. ,,Özbiliz gaat echter de goede kant op met zijn enkelblessure en ook Mats Rits verwacht ik binnenkort weer op het veld.”

Verder deelde De Boer het aanwezige journaille mee dat Thulani Serero de voorbije dagen wat last had van een buikspier, maar dat dit waarschijnlijk geen beletsel vormt voor het duel in het hoge noorden. En dat Kolbeinn Sigthórsson nog steeds niet honderd procent fit is. ,,Maar dat gaat de goede kant op”, voegde de 112-voudig international daaraan toe. ,,Misschien is het spelen van een hele wedstrijd voor hem ook wel goed. Hoewel alles in goed overleg gaat met de medische staf.”

Tot slot kwam De Boer nog even terug op zijn korte vrijage met FC Groningen, dat hem vorig jaar benaderde voor de opvolging van de naar sc Heerenveen vertrokken Ron Jans. ,,Ik ben er niet op ingegaan omdat ik net gesetteld was in Monnickendam, waar mijn vrouw een eigen zaak heeft. Ik vond dat ik moest verhuizen als ik naar Groningen zou vertrekken, maar was er nog niet klaar voor.''


Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van FC Groningen - Ajax!