Menu
De Boer kan leven met gelijkspel

De Boer kan leven met gelijkspel

Ajax slaagde er zondag opnieuw niet in Feyenoord te verslaan in de Kuip. Anderhalve week na de last-minute bekernederlaag (1-0) leverde de competitie-uitvoering van Feyenoord – Ajax de Ajacieden een punt op: 1-1. ,,Ik kan leven met dit gelijkspel’’, blikte Frank de Boer terug.

De onbeslist gebleven Klassieker was het slotstuk van een reeks pittige Ajax-duels. Zowel nationaal, Europees en in bekerverband konden de Ajacieden fors aan de bak. De Amsterdammers kregen sportieve klappen in het bekertoernooi en de UEFA Europa League. In de Eredivisie bleef koploper Ajax goed op de been.

Veel strijd
,,Het was weer een wedstrijd met veel strijd. Al kon het voetballend veel beter. Feyenoord was optisch de betere ploeg in de eerste helft’, blikte Frank de Boer na afloop terug in de Fred Blankemeijer-perszaal van de Kuip. ,,Wij kregen die fase ook goede kansen, maar Feyenoord had meer dreiging. In de tweede helft pakten we wel onze momenten en waren we wél dreigend. Dat resulteerde in een lucky goal van Davy." Klaassen hielp zijn ploeg met een van richting veranderd schot aan de gelijkmaker.

De Boer zag zijn manschappen de rug rechten na de openingsgoal van Van Beek. Aan strijd was ook vanuit het Amsterdamse kamp geen moment gebrek in de Klassieker. ,,De jongens verdienen een compliment; we bleven de strijd aangaan", vervolgde De Boer. ,,Uiteindelijk kan ik leven met de 1-1.’’

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst