Menu
De Boer kiest nog niet voor Sigthórsson

De Boer kiest nog niet voor Sigthórsson

Trainer Frank de Boer heeft Kolbeinn Sigthórsson nog niet opgenomen in zijn wedstrijdselectie voor de Klassieker tegen Feyenoord, aanstaande zondag. De IJslander speelt maandag eerst een helft met Jong Ajax. Ook Ryan Babel zal niet in de basis beginnen, vertelde trainer Frank de Boer vrijdagmiddag tijdens het persmoment op sportcomplex de Toekomst.

De eerste wedstrijd na de winterstop kan Ajax direct vol aan de bak in het duel met concurrent Feyenoord, dat net als Ajax 37 punten uit 18 duels heeft. ,,Ik vind het wel terecht dat Feyenoord een serieuze titelkandidaat wordt genoemd”, sprak De Boer vrijdagmiddag. ,,Zij hebben gezien de eerste seizoenshelft recht om titelkandidaat te zijn. Het is goed voor het
Nederlands voetbal dat een club als Feyenoord meedoet in de strijd om het landskampioenschap."

De Boer vervolgt: ,,Feyenoord heeft een stabiele groep. Zij geloven in wat ze kunnen en spelen in een vast systeem met vaste mensen. Het is allemaal heel duidelijk. Dat geeft vertrouwen bij de club, omdat ook de resultaten goed zijn. Met Graziano Pellè hebben ze een lastig te bespelen spits. Een sleutelduel zal ik deze wedstrijd niet willen noemen. Het gaat om prestige en Feyenoord is een direct concurrent, dus is het mooi als je drie punten weet te halen.”

Ajax moet het zondag nog zonder Ryan Babel en Kolbeinn Sigthórsson in de basis doen. Eerstgenoemde zit wel bij de selectie, maar de IJslander niet. ,,Kolbeinn is zaterdag vrij, zal zondag met Jong Ajax trainen en maandag 45 minuten met Jong Ajax meespelen”, verduidelijkt De Boer het programma van de spits. ,,Het kan zomaar zijn dat hij volgende week wel op de bank zit maar het kan ook dat hij nog een wedstrijd met Jong Ajax gaat spelen. De enige echte geblesseerde is Davy Klaassen, maar hij gaat binnenkort met Pim van Dord het veld op. Nicolai Boilesen traint vol mee met Jong Ajax en zit dicht tegen zijn eerste speelminuten aan.”

De Boer verwacht dat zijn groep klaar is voor de herstart van de competitie. ,,In Brazilië hebben we gedaan wat we wilden. Uiteindelijk is het gewoon een heel goed trainingskamp geweest. Hier is het natuurlijk een stuk kouder dan daar, maar we hebben twee dagen in de hal getraind, vandaag (vrijdag, red.) op het veld en zaterdag in de ArenA. We hebben een goede voorbereiding op de tweede helft van de competitie gehad. Ik heb er een goed gevoel over dat we er klaar voor zijn.”

Ajax - Feyenoord begint zondag om 14:30 uur in een uitverkochte Amsterdam ArenA.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst