Menu
De Boer kijkt uit naar Klassieker

De Boer kijkt uit naar Klassieker

Amper vijftien uur na de geweldige stunt tegen Manchester City draaide alles alweer om de Klassieker. Over drie dagen neemt Ajax in De Kuip op tegen Feyenoord. Frank de Boer sprak ‘the day after’ de hoop uit dat Ajax het goede gevoel uit de Champions League naar de Klassieker meeneemt. ,,Want als je zondag verliest, ben je net zo goed als je laatste wedstrijd.”

Frank de Boer kent de cijfers maar al te goed. Bij twaalf van de laatste achttien wedstrijden die om 12:30 uur begonnen, verspeelde Ajax punten in de competitie. Ook de eerstvolgende wedstrijd na een Europees duel levert geregeld averij. ,,Dat klopt”, zei De Boer met een instemmende knik. ,,Maar de kentering komt steeds dichterbij. Daarom ben ik juist blij dat we zondag tegen Feyenoord. Voor die wedstrijd hoef ik niemand te motiveren.”

Frank de Boer kan zondag over een volledig fitte selectie beschikken. Jody Lukoki is hersteld van zijn knieblessure en is daardoor weer inzetbaar. Verder kan hij een beroep doen op dezelfde spelers die tegen Manchester City een geweldige prestatie hebben neergezet. Toch waakt De Boer voor al teveel optimisme. ,,Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Daarom moeten we tegen Feyenoord met dezelfde intentie als tegen City spelen. Het is zaak om dat gevoel te koesteren.”

Ondanks dat Ajax vorig seizoen met 4-2 onderuit ging, kan de regerend landskampioen goede cijfers overleggen in De Kuip. ,,We hebben daar inderdaad vaak gewonnen, maar ook vaak makkelijk strafschoppen tegen gekregen. Denk bijvoorbeeld aan die wedstrijd van vorig seizoen. Daar moeten we voor oppassen. Je kan merken dat de druk in De Kuip toeneemt, ook bij scheidsrechters.”

De Boer is blij dat Feyenoord de weg omhoog weer heeft gevonden. ,,Ze staan weer waar ze horen, bij de bovenste ploegen van het linker rijtje. Dat is goed voor het Nederlands voetbal. Ik denk dat het zondag een heel interessante wedstrijd gaat worden. Juist omdat we nu zo dicht bij elkaar staan (Ajax 4, Feyenoord 5, red.). Het wordt een échte Klassieker.”

Ajax traint zaterdag voor het laatst op weg naar de Klassieker. De training begint om 10:30 uur in de Amsterdam ArenA en is openbaar voor supporters.

Feyenoord - Ajax begint zondag om 12:30 uur. Mis niets van de Klassieker. Bestel nu je kijkcode via onderstaande en kijk LIVE naar de wedstrijd.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bestel je kijkcode voor Feyenoord - Ajax