Menu
De Boer laat vijf basisspelers thuis

De Boer laat vijf basisspelers thuis

Ajax speelt woensdagavond de wedstrijd in de derde ronde van de KNVB beker tegen ONS Sneek. Frank de Boer blikt daags voor het treffen in Sneek exclusief op ajax.nl vooruit op de wedstrijd tegen de Hoofdklasser.

Na de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City (3-1) en de competitiewedstrijd tegen Feyenoord (2-2), staat het bekerduel met ONS Sneek voor de deur. ,,Het is wel even anders, ja’’, vertelt Frank de Boer daags voor de ontmoeting in Sneek. ,,Maar het heeft natuurlijk zijn eigen charme. We benaderen dit duel zoals ieder ander duel. Ik wil een Ajax zien dat kwalitatief een hoog niveau heeft.’’

Voor het duel met ONS Sneek zal De Boer vijf vaste krachten thuislaten. Niklas Moisander, Ricardo van Rhijn, Christian Poulsen, Kenneth Vermeer en Siem de Jong reizen niet mee naar Sneek. ,,Deze spelers hebben de afgelopen tijd veel gespeeld, daarom neem ik ze niet mee. De Jong had last van zijn achillespees, dat is niet bevorderlijk. Nu kan hij het rustig aandoen. Vermeer heeft alles gespeeld en hij was ook nog bij het Nederlands elftal.’’ Daarentegen neemt De Boer wel jonge spelers mee naar ONS Sneek. Ruben Ligeon, Joël Veltman, Viktor Fischer en Danny Hoesen zijn enkele spelers die opgenomen zijn in de selectie voor het bekerduel. Ook Stefano Denswil is erbij. Als de verdediger woensdagavond speelt, betekent dat zijn officiële debuut voor Ajax 1. ,,Ik wil de jonge spelers die op de bank of in Jong Ajax zitten, de kans geven tegen ONS Sneek'’, zegt De Boer.

De Boer: ,,Ik wil de jonge spelers die op de bank of in Jong Ajax zitten, de kans geven.’’ De Boer: ,,Ik wil de jonge spelers die op de bank of in Jong Ajax zitten, de kans geven.’’

Sneek is helemaal in de ban van de bekerwedstrijd tegen Ajax. Terwijl het team van Frank de Boer zich afgelopen week compleet richtte op de wedstrijd tegen Manchester City en de wedstrijd tegen Feyenoord, was ONS Sneek met maar een ding bezig: ‘Ajax’. Op de officiële website van de komende tegenstander wordt er ruim anderhalve week afgeteld naar ‘de wedstrijd van de eeuw’. ,,Het komt natuurlijk niet vaak voor dat een topclub naar Sneek gaat. Nu zijn het er zelfs twee, AZ ook. Dat is alleen maar fantastisch voor de mensen.’’ Dat de bekerwedstrijd leeft in Sneek, bleek maar weer eens toen bakker Posthuma voor dit duel speciale tompoucen maakte. De wit-oranje tompoucen met het Ajax- logo en het logo van ONS Sneek, zijn een groot succes. Of De Boer een tompouce gaat uitproberen woensdagavond? ,,Ik ben wel een tompoucen-man, ja’’, besluit hij met een lach.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst