Menu

De Boer matchwinnaar Barcelona

VALENCIA (ANP) - Barcelona heeft eindelijk afgerekend met het Valencia-syndroom. De Catalanen versloegen zaterdag de nummer twee in eigen huis door een doelpunt van Frank de Boer: 0-1.

Vorig jaar was Valencia in zowel de competitie als de Champions League de kwelgeest voor de ploeg die toen onder leiding van Louis van Gaal stond. Deportivo la Coruna klom dankzij een 3-1-zege bij Malaga, met een treffer van Makaay, naar de tweede plaats.

Met de nederlaag van Valencia kwam een einde aan een periode van heerschappij in het eigen Mestalla-stadion, waar sinds 23 januari van het vorig jaar niet meer was verloren. Een afstandsschot van De Boer na zeven minuten sloot dat tijdperk af. Het betekende tevens dat Barcelona Valencia voorbij stevende op de ranglijst en nu achter Real Madrid en Deportivo de derde plaats inneemt.

Het duurde even voordat de thuisclub zich hervond maar de vele spectaculaire momenten in de eerste helft leverden goedbeschouwd weinig echte doelkansen op. Vijf minuten voor rust werd echter een mini-offensief ingezet dat leidde tot een goede mogelijkheid voor Carew. Even later betaalde de verhoogde druk zich op een andere manier uit toen Luis Enrique zijn tweede gele kaart ontving na een ogenschijnlijk onschuldige ingreep tegen Valencia-speler Vicente.

Het surplus aan spelers van Valencia was zeven minuten na rust verdwenen, toen Carboni zijn tweede gele prent kreeg. Het maakte tevens een eind aan een tot dan toe spannende wedstrijd, die vooral ontsierd werd door het grote aantal kaarten: behalve de twee rode, elf gele.

Deportivo versloeg zondag Malaga met 3-1 nadat de kampioen van het afgelopen seizoen al vroeg in het duel tegen een achterstand was opgelopen. Silva was daarvoor verantwoordelijk.

Oranje-international Makaay schoot Deportivo na ruim een half uur weer naast de thuisploeg. In de slotfase waren twee doelpunten van Scaloni goed voor de winst. Koploper Real Madrid speelde bij Valladolid met 2-2 gelijk.