Menu
De Boer: 'Mooie serie niet verpesten'

De Boer: 'Mooie serie niet verpesten'

Ajax speelt zondag bij Vitesse de laatste wedstrijd van het seizoen 2011-2012. Voor de Amsterdammers staat er niets meer op het spel, de schaal is binnen. ,,Maar we hebben een mooie serie neergezet en het is zonde om die te stoppen", aldus Frank de Boer.

Na alle festiviteiten van de afgelopen dagen blikt trainer Frank de Boer vrijdag kort terug op het kampioenschap: ,,Ik vond het woensdagavond fantastisch in het stadion. De sfeer was top en de festiviteiten op het veld na afloop vond ik onvergetelijk. We zijn daarna nog even bij een personeelsfeest in het stadion geweest en hebben vervolgens in de stad een feestje gevierd met de spelers, de staf en onze vrouwen. Donderdag was een drukke, maar leuke dag. Nadat we bij ChampCamp gebruncht hadden met de deelnemende kinderen, hebben we op het hoofdkantoor van AEGON de schaal aan de medewerkers getoond. 's Avonds hadden we in Amsterdam de huldiging. Ook daar was de sfeer weer fantastisch. Ik vond het belangrijk dat we even stil konden staan bij spelers en stafleden die weggaan, maar ook dat er aandacht was voor Bruno Silva. Volgens mij is alles op een waardige manier gegaan. En of je nou speler of trainer bent: van huldigingen krijg je nooit genoeg. Dus ik hoop er nog veel mee te mogen maken."

Frank de Boer toont tijdens de huldiging de schaal aan de fans. Frank de Boer toont tijdens de huldiging de schaal aan de fans.

Eerst wacht zondag nog Vitesse-uit. ,,Vitesse wil voor eigen publiek ongetwijfeld de kampioen verslaan om zo met vertrouwen de play-offs in te gaan. Maar wij willen het seizoen ook lekker afsluiten. Morgen melden de spelers zich weer op de club. Ze hebben twee dagen niet getraind, dat is uitzonderlijk. Ik ben benieuwd hoe we ze aantreffen. Maar het zijn profs en ik weet zeker dat we er zondag zullen staan. De mooie serie waar we mee bezig zijn willen we niet verpesten. Daarbij kunnen we ook de minst gepasseerde verdediging van de Eredivisie worden en dat vind ik ook belangrijk."

De trainer zal wel, gedwongen door blessures maar ook uit eigen keuze, enkele andere spelers tegen Vitesse inzetten. ,,Christian Eriksen speelt niet, hij heeft wat last van zijn lies. Ook kan ik Derk Boerrigter niet opstellen. Verder spelen een paar spelers die niet vaak in de basis hebben gestaan, maar van wie wij vinden dat ze het verdienen om vanaf het begin mee te doen. Omdat ik ze nog niet heb gesproken, houd ik nog even voor me om wie het gaat. Wat ik belangrijk vind om te noemen nu we kampioen geworden zijn is dat de rol van Hennie Spijkerman, Dennis Bergkamp en Carlo L'Ami vaak onderbelicht is geweest. Alle aandacht gaat steeds naar mij, wat logisch is omdat ik hoofdtrainer ben. Maar zij hebben een belangrijk aandeel in dit succes van Ajax. De rolverdeling is duidelijk en iedereen heeft een goede inbreng. Ik ben blij dat we na de zomerstop met dezelfde technische staf aan het nieuwe seizoen beginnen."


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Voorspel de uitslag van Vitesse - Ajax bij Toto en win tot 70 x je inleg!