Menu
De Boer: 'Niet nog meer punten morsen'

De Boer: 'Niet nog meer punten morsen'

Ajax treft in de negende speelronde van de Eredivisie zaterdag in de vroege avond (18:45 uur) Heracles Almelo op het kunstgras van het Polman Stadion. Die ondergrond is voor trainer Frank de Boer geen reden om spelers te sparen. ,,We kunnen niet nog meer punten morsen."

Miralem Sulejmani maakt nog geen deel uit van de selectie voor het duel met de nummer negen van de Eredivisie. Ondanks het feit dat hij afgelopen week zijn rentree bij Servië maakte. ,,Het was niet de bedoeling dat hij zou spelen", reageerde De Boer tijdens het persmoment vrijdagmiddag op de Toekomst op vragen over de onverwachte rentree van de Servisch international. ,,Ik wil helemaal niemand de zwarte piet toespelen, maar Sulejmani heeft een gescheurde enkelband en voor dat herstel staat vier tot zes weken. Natuurlijk kan je het gewricht heel goed intapen en dan een kwartier invallen, maar het is niet verstandig. We zijn blij dat hij de goede kant op gaat, maar voor mijn gevoel is hij nog niet honderd procent fit. En dat moet je wel zijn als je tot de selectie wilt behoren."

Om dezelfde reden maakt ook Jody Lukoki (knie) nog geen deel uit van de achttien geselecteerde Ajacieden. En ook Eyong Enoh zal er niet bij zitten. ,,Enoh gaat maandag minuten maken met Jong Ajax. Ik denk dat hij zo'n vijftig, zestig minuten tegen de beloften van NAC kan spelen", schatte De Boer in.

Viktor Fischer zit bij de selectie van achttien man. Viktor Fischer zit bij de selectie van achttien man.

Als vervangers voor de geblesseerde vleugelspelers heeft De Boer Lesley de Sa en Viktor Fischer opgeroepen. Ook rechtsback Ruben Ligeon zit bij de selectie voor Heracles. De Boer gaf aan niemand te willen sparen vanwege het kunstgras waarop de Almelose formatie zijn duels speelt. Ook niet omdat het Champions League-treffen met Manchester City woensdag op het programma staat. ,,We willen niet nog meer punten morsen", sprak de trainer, die met Ajax op vijf punten van koploper Twente vierde staat op de ranglijst.

Over de strijdwijze van Ajax' aankomende tegenstander zei De Boer: ,,We moeten afwachten of Heracles weer met drie verdedigers aantreedt. Trainer Peter Bosz is wel iemand die zijn filosofie niet zomaar overboord gooit. Ze hebben tegen ons niets te verliezen en zijn aan een goede serie bezig. Heracles speelt leuk en aanvallend voetbal. Als we domineren kunnen we voordeel hebben van het feit dat zij met drie verdedigers spelen. Als zij domineren zullen ze een extra man op het middenveld hebben. Maar ik hoop dat het overwicht voor ons is."

Heracles - Ajax begint zaterdagavond om 18:45 uur in het Polman Stadion. De wedstrijd wordt rechtstreeks op Eredivisie Live uitgezonden. Bestel je kijkcode via onderstaande link.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bestel hier je kijkcode voor Heracles - Ajax