Menu
De Boer: 'Niets te verliezen'

De Boer: 'Niets te verliezen'

Frank de Boer reageerde donderdagavond na afloop van de CL-loting op de loodzware poule waarin Ajax terechtgekomen is. De kampioen van Nederland neemt het in poule D op tegen de kampioenen van Spanje (Real Madrid), Engeland (Manchester City) en Duitsland (Borussia Dortmund). De Boer: ,,De druk ligt bij de andere teams.”

‘Nu Dortmund erbij en het (kampioens)feest is compleet’ twitterde Frank de Boer nadat Ajax uit pot 3 aan de kampioenen van Spanje en Engeland was gekoppeld. En even later werd die ‘wens’ nog verhoord ook. Het paste in een avond waarop Ajax in de zwaarste van acht poules terechtkwam. ,,Dit kan je wel een beetje een doemscenario noemen”, zei De Boer daar even later tijdens de persconferentie over. ,,Met name Borussia Dortmund maakt deze poule zwaar. Ik had liever een ander team uit pot 4 geloot.”

Datzelfde gold uiteraard ook voor de tegenstander uit pot 1, Real Madrid. Voor het derde jaar op rij neemt Ajax in het in de poulefase van de Champions League tegen de huidige kampioen van Spanje op. De Boer: ,,Vooraf hoopte ik op een poule met FC Barcelona, Schalke en bijvoorbeeld het Deense Nordsjælland. En als je dan toch iemand van het allerhoogste niveau loot, dan liever Barcelona. Dat is ook leuk voor de fans omdat we daar nog nooit officieel tegen gespeeld hebben.” Toch vindt De Boer dat de Ajax-supporters ook met de huidige ‘poule des doods’ aan hun trekken komen. Het zijn fantastische tegenstanders uit prachtige steden die bovendien goed te bereizen zijn. Ik verheug me in ieder geval op alle zes de wedstrijden.”

Voor het derde jaar op rij treft Ajax Real Madrid in de poulefase van de Champions League. Voor het derde jaar op rij treft Ajax Real Madrid in de poulefase van de Champions League.

De eerdere ontmoetingen met Real Madrid staan De Boer nog helder voor de geest. Met name de dubbele confrontatie van vorig jaar ligt nog vers in het geheugen. ,,In Spanje verloren we weliswaar met 4-0, maar we hadden wel het meeste balbezit en de meeste schoten op doel. Zij waren alleen uiterst effectief.” Over de ontmoeting in de ArenA zei De Boer: ,,Die had eigenlijk in 2-2 moeten eindigen, want van onze kant werden er twee goals onterecht afgekeurd.”

Ook het verhaal van Manchester City is bekend. De puissant rijke club uit Engeland heeft een arsenaal wereldspitsen onder contract staan. Diego, Agüero, Balotelli, Tevez en Silva zijn slechts enkele grote namen van het sterenensemble van The Citizens. ,,Ze kunnen uit het niets een goal maken. Dat is hun voornaamste kwaliteit. Daarnaast beschikt Manchester City over een heel solide defensie. Ze hebben gewoon enorm veel kwaliteit.”

Dan Borussia Dortmund, de sterkste club uit pot 4. ,,Ze zijn de afgelopen twee jaar afgetekend
kampioen van Duitsland geworden. En dat terwijl Bayern München afgelopen seizoen in de finale van de Champions League stond. Dat geeft dus aan hoe sterk ze zijn.”

Uiteraard wil De Boer met Ajax Europees overwinteren, al beseft de 112-voudig international dat het een uiterst lastig karwei zal worden. ,,We willen derde worden zodat we in ieder geval in de UEFA Europa League (finale in de Amsterdam ArenA) kunnen overwinteren. Natuurlijk is een langer verblijf in de Champions League het mooiste, maar we zullen even moeten afwachten hoe reëel dat is. De druk ligt in ieder geval bij de andere teams. We hebben niets te verliezen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees (boven) en Louis van de Vuurst