Menu
De Boer: 'Ons doel is negen uit drie'

De Boer: 'Ons doel is negen uit drie'

Na een eredivisieloos weekeinde hervat Ajax woensdagavond de titelstrijd tegen mede-kampioenskandidaat sc Heerenveen in Friesland. Trainer Frank de Boer kan weer beschikken over een bijna fitte ploeg. Alleen Bruno Silva, Miralem Sulejmani en Jasper Cillessen ontbreken. ,,De komende drie duels zijn superbelangrijk", sprak De Boer tijdens het persmoment.

,,De doelstelling is om deze drie wedstrijden, uit bij Heerenveen en thuis tegen De Graafschap en FC Groningen, negen punten te halen. Dan zijn we waarschijnlijk een paar concurrenten kwijt", schat de trainer van de koploper in. Makkelijk wordt het bereiken van dat doel niet, weet De Boer: ,,sc Heerenveen is uit een heel lastige ploeg. Vorig seizoen gaven ze FC Twente een afstraffing en ze hebben de kwaliteiten om dat weer te doen. De Graafschap is een ploeg die vecht tegen degradatie en Groningen heeft gewoon een goede ploeg", kwalificeert de trainer de komende drie opponenten.

,,Maar ik ga van een positief scenario uit. Als wij de vorm van de laatste weken weer kunnen laten zien dan zijn wij favoriet. Heerenveen en Ajax zijn de meest scorende ploegen van de laatste maanden. Daarom moeten we morgenavond zorgen dat Heerenveen niet aan voetballen toekomt. Ze hebben goede buitenspelers, Elm gaat steeds beter draaien en met Djuricic hebben ze een creatieve speler. Wij moeten ze niet in hun favoriete spel laten komen, zorgen dat de buitenspelers niet met hun gezicht naar de tegenstander komen te staan, zoals dat goed lukte tegen PSV met Mertens en Lens. Misschien dat Heerenveen een andere tactiek zal toepassen als tegen PSV toen ze overal koppeltjes hadden gevormd. Dat kunnen ze tegen ons wel eens anders doen."

Derk Boerrigter is weer speelklaar. Derk Boerrigter is weer speelklaar.

De Boer kan tegen Heerenveen sinds lange tijd weer beschikken over Gregory van der Wiel en Derk Boerrigter, die terugkomen na een lange blessureperiode. ,,Ze zijn speelklaar", aldus De Boer. ,,Daardoor moet ik andere spelers teleurstellen en daar heb ik moeite mee. Want iedereen heeft zijn steentje bijgedragen, waardoor we staan waar we nu staan. Dan moet ik jongens teleurstellen en dat vind ik lastig. Ik vertel het ze wel persoonlijk. Vandaag heb ik gesproken met Dmitry Bulykin en hij was teleurgesteld dat hij er niet bij zit. Maar ik maak de keuze voor Kolbeinn Sigthórsson en ook Jody Lukoki."

De laatste acht wedstrijden op rij won Ajax, waarvan de laatste vier met een 'clean sheet'. ,,De spelers hebben nu meer besef van de manier van spelen en hun eigen kunnen. Ook zijn er meer automatisen in de ploeg gekomen", analyseert de Noord-Hollander die niet een club kan aanwijzen die hij als grootste bedreiging voor de titelkansen ziet. ,,Het is lastig te zeggen wie de grootste concurrent is. Feyenoord zit in een flow, PSV misschien ook door de winst in de beker, Twente ook, AZ heeft een zwaar programma gehad maar heeft een fantastisch elftal. Kortom; het is heel moeilijk te zeggen. We staan nu bovenaan en uiteindelijk wil je daar ook na de laatste speeldag nog staan. We hebben alles in eigen hand."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (boven) en Gerard van Hees

Voorspel de uitslag van sc Heerenveen - Ajax via Toto en win tot 70x je inleg!